DO KRAJA NEDELjE: Moguć silazni tok epidemije

Tanjug

21. 07. 2020. u 16:20

ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Могућ силазни ток епидемије

Foto: Depositphotos

EPIDEMIOLOG Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se poslednjih dana beleži relativna stagnacija apsolutnog broja obolelih, tzv "plato" te da je, ako se takav trend nastavi, za očekivati da narednih dana, do kraja nedelje imamo silazni tok u broju zaraženih.

Kako je rekla, stagnacija broja obolelih je dobar parameter, jer kada se svaki dan beleži novih par stotina slučajeva, uz sve koji se nisu javili lekaru, sve je više potencijalnih nosilaca infekcija, a, taj broj bi, kaže, bio i višestruko veći da se ne primenjuju preventine mere.

-U ovom momentu održavanje platoa jeste povoljan prognostički paramertar. Ne smemo da se opustimo, ali to je pokazatelj da svi zajedno dobro radimo. Većina poštuje mere, i ako se ovo nastavi ovako, sada je za očekivati da narednih dana, možda i do kraja nedelje imamo silazni tok-rekla je Kisić Tepavčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bilja

23.07.2020. 08:38

Kako da se ne postuju,obidjite malo prigradska naselja,pa cete videti koliko se postuju,narocito sto se nikom i ne pisu kazne,zato radi svako kako hoce. Silazno malo sutra...muka je svima od vasih prica u koje niko vise ne veruje.