"NOVOSTI" U CRVENOJ ZONI "ARENE": Lekari bez pauze za vodu i ručak - ČITAJTE U NAŠEM ŠTAMPANOM IZDANJU

Boris SUBAŠIĆ

20. 07. 2020. u 22:48 >> 22:47

ARENA" na Novom Beogradu je, pre dve nedelje, od sportskog borilišta postala poprište 24-časovne borbe za ljudske živote koju protiv kovida vode lekari i medicinski tehničari.

НОВОСТИ У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ АРЕНЕ: Лекари без паузе за воду и ручак - ЧИТАЈТЕ У НАШЕМ ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ

Foto Petar Milošević

Na prvoj liniji su medicinari iz Uprave za vojno zdravstvo i VMA, a rame uz rame sa njima su zdravstveni radnici iz Železničke bolnice i beogradskih domova zdravlja.

Službeni naziv za "Štark arenu" sada je Privremena vojna bolnica. Suštinski, to je prava ratna bolnica, u kojoj svi rade s punom kocentracijom, bez prestanka da bi reagovali trenutno i na najmanju promenu stanja svakog bolesnika. Njih ima iz cele Srbije, a ovih dana ih je najviše stiglo iz Užica, Požege, Prijepolja, Nove Varoši.

- Moja smena traje od šest ujutro do 11 noću, ako nema nepredviđenih situacija, koje nisu retkost - kaže pukovnik dr Veljko Milić, iskusni internista sa VMA, sada koordinator bolnice u "Areni", kada nas je primio u medicinskom štabu u "zelenoj zoni". Reč je o stručnjaku sa ogromnim iskustvom koji se sretao sa najopasnijim infektivnim bolestima tokom učešća u četiri misije naših vojnih lekara u Africi.

Opširnije u štampanom izdanju “Novosti”

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a