POZIVA SE NA UBISTVO: Lekarima u Knjaževcu prete smrću

V.Đ.

20. 07. 2020. u 16:39

LEKARIMA u Zdravstvenom centru u Knjaževcu, putem društvenih mreža, preti se smrću – potvrdio je, u pisanom saopštenju, dr Ivica Rakić, direktor te medicinske ustanove.

ПОЗИВА СЕ НА УБИСТВО: Лекарима у Књажевцу прете смрћу

Foto: ARhiva VN

- Ja nisam regaovao kada sam napadan, niti kada mi je uznemiravana porodica, slikana vozila i porodično domaćinstvo, jer sam smatrao da da je to deo posla,  svakog imenovanog lica na rukovodećem položaju u našem društvu – naveo je dr Rakić. 

– Ali, sada se na društvenim mrežama, u pojedninim komentarima, pozivalo čak i na ubistvo lekara.

Po rečima dr Rakića, medicinski radnici se svakodnevno bore za živote na desetine ugroženih, I to u trenutku kada se, kazao je, ‘’zdravstveni sistem suočava sa najtežom situacijom u svojoj istoriji’’.

- Pojedinci sebi daju za pravo da na tako brutalan i opasan način prete zdravstvenim radnicima, pozivajući na nasilje – nave je direktor ZC Knjaževac. – A, verujem da oni i ne razmišljaju da li će viruse odneti svojim ukućanima i zaraziti nekog od najmilijih. 

On kaže da se medicinari ne žale, jer im je, ističe, to posao, ali i naglašava da više neće tolerisati pretnje.

- Zdravstveni centar će ubuduće podnositi tužbe za svaku neistinu iznetu o njegovom funkcionisanju, za širenje panike među stanovništvom – precizirao je direktor Zdravstvenog centra u Knjaževcu.

Inače, svakoga dana u Zdravstvenom centru u Knjaževcu obavi se do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzrkovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno. 

- Čeka se 28 rezultata. Nažalost, u Kliničkom centru Niš dva naša sugrađana preminula su od posledica infekcije koronavirusom - saopštio je dr Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024