PRIJEM POVODOM DANA VOJNIH VETERANA: Ministar odbrane i načelnik Generalštaba priredili skup u Domu Garde na Topčideru (FOTO)

Novosti online

03. 12. 2021. u 17:27

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, priredili su danas, povodom Dana vojnih veterana, prijem za predstavnike vojnih veterana, veteranskih i tradicionalnih udruženja u Domu Garde na Topčideru.

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА: Министар одбране и начелник Генералштаба приредили скуп у Дому Гарде на Топчидеру (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar je istakao da je i sam potomak veterana, ljudi koji su se borili za slobodu otadžbine.


On je istakao da mu je privilegija i zadovoljstvo što je danas, prvi put u svojstvu ministra odbrane, imao priliku da prisustvuje obeležavanju Dana vojnih veterana. On je podsetio da zbog pandemije kovida prošlogodišnja svečanost nije održana, ali da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izuzetno cene sve ono što su veterani učinili za Srbiju.

- Ja hoću da se vama zahvalim, jer to sam rekao i danas deci koja su učestvovala u projektu „Naš vojnik, naš heroj“. Ta deca su pisala radove, slikala, pravila predmete, učestvovala na različite načine u tome da iskažu koliko poštuju vojničku profesiju. Drago mi je da smo to vratili. Drago mi je da vraćamo poštovanje u celoj zemlji, ono što je predsednik Vučić uradio vraćanjem raznih vojnih memorijala i obeležavanja trenutaka u kojima je Srbija sticala svoju slavu. Hoću da vam se zahvalim što ste bili deo te istorije i zato što ste, učestvujući u svemu ovome, učinili da svi mi budemo ponosni – istakao je ministar.


On je istakao da su veterani primer svima kako se voli i brani naša zemlja.

- Sve što Ministarstvo odbrane bude moglo u narednom periodu da učini, učiniće, iako formalno to nije u našoj nadležnosti. Da li nešto jeste ili nije u našoj nadležnosti ne znači da mi ne možemo da se potrudimo i da se pomučimo da olakšamo makar vaš život, ako u tim vremenima nije moglo da bude lakše, makar da bude danas. Hvala na svemu što ste uradili za našu zemlju. Živela Srbija! – rekao je Stefanović.

Ministar Stefnović i general Mojsilović, posle svečanog prijema povodom Dana veterana, sastali su se sa porodicama narodnog heroja majora Milana Tepića, potporučnika Borka Nikitovića i vojnika Stojadina Mirkovića koji su 1991. godine herojski poginuli u borbama sa paravnojnim jedinicama u Hrvatskoj.

Načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse pukovnik Dragan Milković, govoreći o značaju obeležavanja Dana veterana, podsetio je da je danas, na više mesta i memorijala odata pošta i položeni venci u znak sećanja na borce koji su položili živote za slobodu Srbije, počev od Srpsko-turskih ratova do sukoba devedesetih godina dvadesetog veka. On je istakao da se Dan veterana, kao jedan od najvećih vojnih praznika, obeležava u cilju očuvanja kulture sećanja na poginule saborce i očuvanja i negovanja tradicija u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima