NESTAO SLAVOLJUB IZ IVANJICE: Poslednji put viđen na sahrani, unuka moli za pomoć

V. ILIĆ

23. 11. 2021. u 12:29

OD petka, 19. novembra, nema ni traga ni glasa od Ivanjičanina Slavoljuba Parezanovića (82) iz sela Međurečje. Njegov nestanak prijavljen je policiji, a, prema rečima rođaka, Slovoljub je poslednji put viđen na sahrani u blizini groblja u selu Grbići, odakle je krenuo pešice kući.

НЕСТАО СЛАВОЉУБ ИЗ ИВАЊИЦЕ: Последњи пут виђен на сахрани, унука моли за помоћ

Foto: Privatna arhiva

Tri dana već traje potraga komšija, prijatelja i rodbine za Slavoljubom, ali bezuspešno.

- Samoinicijativno se organizovalo čitavo selo kako bi nama, članovima porodice, pomogli u potrazi. Deda nije bio dementan, plaši nas da je sasvim slučajno skrenuo na jedan od šumskih puteva i kako je teren jako nepristupačan, a putevi se račvaju, nije umeo da se vrati. Pretpostavljamo da je krenuo da luta i da ga je zetekla noć u šumi, plašimo se za njegov život. Ovo je planinski kraj i noći su veoma hladne - rekla je unuka Ana.

Ona apeluje na sve nadležne organe da pomognu porodici kako bi pronašli dedu Slavoljuba, jer svakim danom dodatno se povećava rizik za njegov život.

- Mnogo bi nam značilo ako bi se u potragu uključili profesionalci - policajci, Gorska služba spasavanja, ili vatrogasci dobrovoljci. Oni bi mogli da prečešljaju teren, jer najverovatnije je deda zalutao u šumi. Mala je verovatnoća da se nešto drugo dogodilo. Plašimo se da se ne obistine naše najcrnje slutnje, ali ipak u nama živi tračak nade. Čak iako dođe do onog najgoreg, želimo da ga nađemo pre nego što padne sneg, kako bismo ga bar dostojanstveno ispratili na onaj svet – zaključila je Ana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)