PREMINULI OD BOLA I ŽALOSTI JEDNO ZA DRUGIM: Tri smrti za deset dana zatvorile dom porodice Đurović iz Leskovca (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

28. 10. 2021. u 20:00

KORONA je ubrzala bolesti i dovela do tragedije u kojoj su živote izgubili supružnici i njihova ćerka. Miladin (80), Miroslava (75) i Svetlana (57) Đurović iz Leskovca preminuli su za deset dana, a virus korona je ubrzao njihove osnovne bolesti i doveo do toga da dom ove porodice bude zavijen u crno.

ПРЕМИНУЛИ ОД БОЛА И ЖАЛОСТИ ЈЕДНО ЗА ДРУГИМ: Три смрти за десет дана затвориле дом породице Ђуровић из Лесковца (ФОТО)

I.Mitić

Iako se Miladin prvi razboleo i dobio obostranu upalu pluća na večni počinak prvo je ispraćena njegova supruga Miroslava, koja je umrla od iznenadnog infarkta srca, a potom i ćerka Svetlana. I njoj je iznenada pozlilo, a po prijemu u bolnicu lekari su konstatovali da ima karcinom želuca. Miladin se, iako je i njegovo zdravlje bilo narušeno, borio sa koronom dvadesetak dana, ali je bolest bila jača.

I.Mitić

Ulaz u dom nesrećne porodice Đurović

- Ovo je ogromna tragedija za našu porodicu. Svi su oni imali neke druge bolesti. Preminuli su u roku od deset dana od bola i žalosti jedno za drugim – kazao je Đorđe Cvetković, zet preminulih Đurovića.

Njegova supruga Ana, koja se u četvrtak zauvek oprostila od oca, tri dana ranije je na večni počinak ispratila rođenu sestru, a 17. oktobra sahranila je i majku koja je minulog leta imala dva infarkta, ali treći nije izdržala.

- Mama je brinula za oca koji se razboleo, a ona nas je prva napustila. Kod sestre je otkrivena ta teška bolest. Nadali smo se, ali nisu izdržali. Teško je. Preteško – rekla je ova žena koju je slomio bol za najdražima.

I.Mitić

Ostala bez sestre i roditelja -Ana Cvetković

 

 

 

 

 

 

 

 

Otac joj je preminuo na njen rođendan. Kada je ove reči izgovorio Anin sin Stefan navrle su joj suze iako ponekad misli da ih je sve isplakala.

- Deda je pre dvadesetak dana dobio tešku upalu pluća i prva dva testa bila su negativna. Lečio se kod kuće, a na kontroli je bio malo bolje. U međuvremenu je baba iznenada preminula od infarkta. Dedi se potom pogoršalo zdravstveno stanje čemu je doprinela tuga i bol. Smešten je u bolnicu. Primao je kiseonik i osetio je poboljšanje, ali je u utorak uveče preminuo – priča Stefan.

I.Mitić

Sestrić i unuk preminulih - Stefan Cvetković

 

On dodaje da se u međuvremenu razbolela i tetka. Kod kuće je iznenada pala, a Stefan je odvezao u bolnicu.

- Kao i deda i ona je u bolnici odmah testirana na koronu. Bili su pozitivni, a tada smo saznali i da tetka ima karcinom. Prošlog petka je prebačena u Niš, a narednog dana je umrla. Kovid je samo ubrzao njihove osnovne bolesti i ceo taj proces i oni su tako nastradali – istakao je Stefan i dodao da su svo troje bili vakcinisani.

Njegova majka Ana poručuje da svi moramo da brinemo jedni o drugima i da činimo sve da sprečimo da se opaki virus širi i da ugrožava živote onih koje volimo, ali i onih koje uopšte ne poznajemo.

HTEO DA ČUJE PREMINULU ĆERKU

Na dan svoje smrti i samo dan nakon što mu je ćerka sahranjena Miladin je tražio da se čuje sa njom, jer nisu bili u telefonskom kontaktu nekoliko dana.

- Bio je malo bolje. Tražio je da čuje tetku, ali nismo smeli da mu kažemo šta se desilo. Po savetu lekara čekali smo da se oporavi. Nadali smo se tome i očekivali smo da će da se izvuče, ali je posle nekoliko sati umro – rekao je Stefan.

ZARAZA I NA SAHRANAMA

Cvetkovići su svoje najmilije zaražene opakim virusom ispratili u krugu najbližih, ali kažu da se svi ne ponašaju tako.

- Ljudi odu na sahranu. Neki ne znaju da je pokojnik pozitivan. Otvaraju se sanduci. Pozdravljaju se sa umrlim. Zaraza se širi, a u bolnicama je katastrofa. Umiru ljudi. Stari, ali i mladi, deca. To je strašno. Moja sestra je iz kapele otišla pravo na groblje kao što će i moj otac. Neću nikoga da nosim na duši – kazala je Ana i dodala da na sahrane nikoga nisu zvali.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka