POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Struka raspravlja o važnim temama i novim merama

Novosti onlajn

05. 10. 2021. u 14:08

NOVA sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je danas u 14 sati.

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Струка расправља о важним темама и новим мерама

Foto: M. Stojanović

To je prva sednica posle skoro mesec dana. Tema je trenutna epidemiološka situacija, a kao glavna tačka na dnevnom redu sastanka najavljena je strategija vakcinacije za naredni period. Iako su u minulom periodu u nekoliko navrata najavljivane i kovid propusnice, da li će one biti uvedene, videćemo nakon sednice.

Premijerka Srbije rekla je da će glavna tema na sednici biti vakcinacija i kako motivisati građane da se imunizuju.

- Pre svega o vakcinaciji i šta dodatno možemo da uradimo - rekla je premijerka Brnabić.

Dodala je da su mnoge države počele da skraćuju period između revakcine i "buster" doze sa šest na pet meseci, pa će danas u 14 sati da se sastane i Nacionalno telo za imunizaciju da razgovara o tome.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni