PATRIJARH OBJAVIO VAŽNU PORUKU: Uputio reči ohrabrenja đacima prvacima i njihovim roditeljima (VIDEO)

Novosti online

27. 08. 2021. u 20:42

PATRIJARH srpski Porfirije večeras je na svom instagram nalogu objavio poruku upućenu svim đacima prvacima i roditeljima čiji mališani za pet dana kreću u školu.

ПАТРИЈАРХ ОБЈАВИО ВАЖНУ ПОРУКУ: Упутио речи охрабрења  ђацима првацима и њиховим родитељима (ВИДЕО)

Foto: Instagram/porfirije_patrijarh

- Dragi roditelji, i đaci prvaci. Ovih dana se navršava 20 godina od kako je u škole u RS ponovo uvedena verska nastava. Želim da ukažem na to koliko je verska nastava važna za uzrastanje mladih u zdrave moralne ličnosti, koje neguju i čuvaju svoj identitet, ali i poštuju identitet i opredeljenje drugih - rekao je patrijarh.

On ističe da se moraju izgraditi ličnosti koje imaju osećaj odgovornosti prema porodici i široj zajednici, i koje imaju saosećanje za druge, što je, kako kaže patrijarh, osobina koja nam u poslednje vreme sve više nedostaje.

- Zato čestitam i delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole, i sa očinskom ljubavlju ih pozivam da za njih izaberu veronauku, pre svega zbog toga da bi izrasli u dobre ljude, da bi poštovali i voleli i svoj narod i sve druge koji žive sa nama - zaključio je poglavar SPC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...