NAJVIŠE SE ČEKA NA MERDARU: I dalje gužve - Čeka se i do dva sata

D. Z.

05. 08. 2021. u 12:50

POSLEDNJIH dana ne jenjavaju gužve na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije a i danas kao i proteklih dana najveća gužva je na administrativnom prelazu Merdare.

НАЈВИШЕ СЕ ЧЕКА НА МЕРДАРУ: И даље гужве - Чека се и до два сата

Foto: D. Z.

Naime, na ovom prelazu za izlazak sa Kosmeta čeka se i do dva sata dok se za ulazak iz pravca centralne Srbije čeka oko sat i po vremena. Nešto povoljnija situacija je na prelazu Mučibabe u kosovskom pomoravlju gde se za ulazak na Kosmet čeka dvadesetak minuta a na izlazak od 40 do 50 minuta.

Iako je proteklih dana znatno manja gužva bila na prelazu Jarinje koji je najbliža veza između centralne Srbije i severa Kosmeta za izlazak preko ovog administrativnog prelaza čeka se i do sat vremena dok je za ulazak danas situacija nešto bolja i čeka se u proseku manje od pola sata.

Jedino za sada nema većih zadržavanja odnosno čekanja na administrativnom prelazu Brnjak nedaleko od Zubinog Potoka. Inače, gužve na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosmeta formiraju se zbog odmora koje gastarbajteri iz zapadnoevropskih zemalja uglavnom provode na Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)