DRŽ'TE ŠATOR DA NE ODLETI: Hit video iz Brajkovca - kako je nevreme umalo pokvarilo veselje kod Lazarevca (VIDEO)

Novosti online

01. 08. 2021. u 01:00

JAKO nevreme praćeno olujnim vetrom zadesilo je u subotu popodne Zapadnu Srbiju.

ДРЖТЕ ШАТОР ДА НЕ ОДЛЕТИ: Хит видео из Брајковца - како је невреме умало покварило весеље код Лазаревца (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Proslava punoletstva u okolini Lajkovca danas je potpuno propala zbog jakog olujnog vetra koji je nosio šator, posuđe, ali i delove krova. Slična nezgoda zadesila je i goste na jednom veselju u Brajkovcu kod Lazarevca, kada se takođe jako nevreme obrušilo na ovaj kraj.

Ipak, kako se vidi, ovi gosti su odlučili da se uhvate u koštac sa olujnim vetrom. Odlučili da se udruže, zasuku rukave i zajedničkim snagama spasu žurku.

Naime, prisutni su držali "golim rukama" ivice šatora, sa svake strane, gde je ko stigao, kako ne bi odeleteo pod olujnim darima.

Koliko je vetar bio jak, svedoči i napor koji su ljudi uložili da bi održali šator na mestu. Nekoliko njih se grčevito i svom snagom držalo za šipke. Ipak, ova konstrukcija je, uz manju štetu, ostala na svom mestu.

Odletela je samo dekoracija sa stolova, kao i poneki tanjir.

Da li je nakon oluje veselje nastavljeno, nije poznato, ali sudeći po uloženom naporu gostiju da ga spasu, vrlo je verovatno da se zajednički uspeh morao dodatno proslaviti.

Danas je okolinu Lajkovca pogodilo jako nevreme, a jedna proslava punoletstva na otvorenom prekinuta je zbog oluje, budući da je vetar odneo sve pred sobom, a neki od gostiju su pretrpeli i lakše telesne povrede.

Kako je objasnio šef orkestra Zoran Dmitrović koji je nastupao na proslavi, vetar je toliko jako duvao da je potpuno urušio šator i isprevrtao sve što mu se našlo na putu.

- Bilo je jezivo. Sve se lomilo i krckalo. Strahovali smo za našu muzičku opremu koja je veoma skupa pa smo pokušali da je spasimo usred oluje, mada je posle bilo da samo izvučemo živu glavu.

Na slavlje je trebalo da dođe 500 gostiju, ali je u trenutku nevreme pristiglo oko sto ljudi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta