ONI SU NAJBOLJI U PRESTONICI: Uručene nagrade đacima genracije osnovnih i srednjih škola

B.B.

28. 06. 2021. u 17:04

ONI su najbolji u prestonici. Đaci generacije iz osnovnih i srednjih škola, nagrađeni su danas od Skupštine grada za uspehe, koji su potigli tokom školovanja. Osnovci, njih 198 su dobili tablet računare i monografiju "Sveti Sava spomenica", a učenici srednjih škola 87 laptop računara i monografija "Srbija - gradovi, opštine, naselja".

ОНИ СУ НАЈБОЉИ У ПРЕСТОНИЦИ: Уручене награде ђацима генрације основних и средњих школа

Uručenje nagrada najboljim đacima

Čestitajući školarcima na uspehu, gradončelnik dr Zoran Radojičić, je rekao da se znanje stalno mora unapređivati, a da će ulaganje u obrazovanje i dalje biti jedan od prioriteta gradske vlasti.

- Najvažnije je da svake sledeće godine makar malo budete bolji, jer samo na taj način ćete još više napredovati, obzirom da ste na dobrom putu - rekao je Radojičić. - Čestitam roditeljima, jer je deo uspeha  je i vaš. Vi ste deci usadili takav sistem vrednosti da znaju da cene obrazovanje.

Sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak, je rekao da je prezadovoljan  ako je Grad  makar malo doprineo uspesima ovih mladih ljudi.

- Na nama je da im stvaramo što bolje uslove za učenje i rad, na njima je da daju sve od sebe i nastave dalje da se razvijaju i van škola - poručio je Gak. -  Grad je u prethodnih pet godina uložio oko 600 miliona dinara za opremanje beogradskih škola.Nastavićemo da radimo svoj posao i  da budemo ponosni na sve uspehe beogradakih đaka.

Najboljima đacima čestitao je i Dejan Nedić, predsednik Skupštine Društva direktora Srbije. On je naglasio da Grad vodi računa o više od 190.000 školske dece - stvaranjem dobrih uslova za školovanje, stiprendiranje najboljih đaka, izgradnjom škola, naglašavajući da su izdvajanja za obrazovanje najveća u istoriji grada. U ime nagrađenih, zahvalila se Jovana Anđelić, đak generacije Filološke gimnazije.

- Biti ovde među najsupešnijim mladim ljudima Beograda, znači dati obećanje da svoje potencijale nećemo zapostaviti, dozvoliti da postanu nešto ušuškano i uspavano - navela je Jovana u svom eseju. - Učenje naših veština ne završava se sada, niti smo mi kakvim se danas vidimo u ogledalu najbolja verzija ostvarenja svojih potencijala. Vrline, predanost i trud, koji smo do sada u sebi negovali, neće iščeznuti, ali jesmo obavezni da im pružimo šansu da se dalje razviju, da preuzmemo odgovornost, ne dozvolimo sopstvenom entuzijazmu da presahne.

Grad je za nagrade ukupno izdvojio 13,3 miliona dinara.  U Kombank dvorani u kojoj su za goste muzički program izveli učenici Muzičke škole "Nevena Popović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)