PLJUSKOVI I GRMLJAVINA STIŽU U SRBIJU: RHMZ najavio - na udaru će biti ovi delovi zemlje

Novosti onlajn

27. 05. 2021. u 19:41

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod najavio je nestabilno vreme koje se očekuje na jugu i jugozapadu zemlje u naredna dva sata.

ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА СТИЖУ У СРБИЈУ: РХМЗ најавио - на удару ће бити ови делови земље

Foto: P. Milošević

- U naredna 2 časa u oblasti Pomoravlja, Braničeva, kao i na jugu i jugozapadu Srbije promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom - objavljeno je na sajtu RHMZ u 19.00 sati.

Foto: Printscreen/RHMZ

Meteorolog Marko Čubrilo na svom Fejsbuk profilu takođe upozorava na vremenske nepogode: 

- Ispred fronta će uslediti destabilizacija atmosfere uz pokretanje predfrontalnih nestabilnosti, pretežno nad Dinarskim planinama. Nestabilnosti će se zatim u jugozapadnoj visinskoj struji ispred fronta kretati na severoistok donoseći lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova, koji ponegde mogi biti i vrlo jaki. Kako su temperature i dalje relativno niske, u atmosferi nema energije za jake grmljavinsko-olujne procese na širem prostoru, ali ponegde može biti vrlo obilne kiše i pojave tuče/grada - piše Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

Foto: Printscreen/RHMZ

U zoni fronta, dodaje, vetar u okretanju na prolazno jak do olujni, severozapadni.

- U toku noći ka petku predfrontalne nestabilnoti bi trebalo brzo da oslabe, a sam front bi središnjim, a posebno istočnim predelima regiona doneo znatno manje kiše. Nad većim delom Jadrana, jugom Hercegovine i većim delom Srbije (osim predela gde ne

Vremenska prognoza za sedam dana

Narednih sedam dana u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, samo će u subotu biti suvo vreme sa više sunčanih intervala.

Dnevna temperatura biće ispod i oko proseka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)