"ON JE ČOVEK OD VELIKOG MORALA I VREDNOSTI": Domaćin koga je posetio Vučić u Zlakusi - Živeo sam za trenutak da ugostim predsednika Srbije

D. Kalinić

01. 12. 2023. u 07:00

PREDSEDNIK Republike Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je u sredu porodicu Šunjevarić. Kako je za „Novosti“ istakao domaćin Veljo, ovo je za njega bila ogromna čast, jer je o tom danu sanjao godinama.

ОН ЈЕ ЧОВЕК ОД ВЕЛИКОГ МОРАЛА И ВРЕДНОСТИ: Домаћин кога је посетио Вучић у Злакуси - Живео сам за тренутак да угостим председника Србије

Foto: Instagram printskrin/avucic

Kako je na samom početku istakao naš sagovornik, susret sa predsednikom je bio srdačan i veličanstven.

- Poznavao sam ga i od pre, znao sam da je to čovek od morala i velikih vrednosti, zato mi je i sada velika satisfakcija nakon posete. Predsednik je obišao naše domaćinstvo, ali i radionicu Đorđa i Velja Šunjevarić – kaže Šunjevarić.

Sa predsednikom su za početak razgovarali o grnčariji i porodičnoj proizvodnji, te kako ide plasaman proizvoda, kako i na koliko se može prodati na tržištu.

- Pričali smo o tome, da li od toga može da se živi, i naši odgovori su bili potvrdni, jer je to zaista tako. Može da se lepo živi od grnčarije. Pričali smo i o porodici... Predsednik zastupa veliki akcenat na porodicu i njene vrednosti kao dela društva. To je za njega velika stvar, jer kad postoji podmladak i omladina, postojaće i država koja ne sme stati sutra – kazao je Šunjevarić te dodao kako je bilo priča o ozbiljnim, ali i opuštenim temama kao što je sport, jer kako kaže „predsednik je osoba koja je za svaku priču, diskusiju, probleme, i uvek će pomoći koliko može“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Prema rečima našeg sagovornika, njemu i njegovoj porodici trenutno ništa ne treba.

- Imamo rešeno sve, živimo u Zlakosju, jednom lepom selu gde smo 2011. uradili prvu kanalizaciju sa prečišćavanjem otpadnih voda. To grad Užice nema. Imamo rasvetu, imamo put, vodu gradsku, sve... Ali, ako nešto mogu društveno pomoći, uključen sam u svaku priču – ističe Veljo, te dodaje kako „nam je predsednik za 10“.

Kako je rekao Šunjevarić, predsednik ceni naš narod gde god se on nalazio, i velike vrednosti vidi u Republici Srpskoj, kao i u Srbiji.

Veljo nam je rekaoi to kako je maštao i pre da predsednik dođe u Zlakosu.

- Maštao sam da dođe, i ova prilika se spontano ukazala. Mislio sam da će otići na neku drugu stranu, u neko drugo domaćinstvo. Nije bila nikakva nameštaljka, u zadnjem minutu nam je javljeno da dolazi. Živeo sam za ovaj trenutak da dođe predsednik Republike u moje domaćinstvo i da ga srdačno primimo, jer ga cenimo i poštujemo – priča nam Šunjevarić.

Ova poseta za domaćina Velju i njegovu porodici imala je veliki značaj.

- Puno zahvalnosti na ovoj poseti što sam primio predsednika. Neki su hteli da dođu da ga vide, ali ipak je to bila poseta radionici i domaćinstvu, a ne otvoreni događaj – ističe Šunjevarić.

BONUS VIDEO: Završne reči predsednika Aleksandra Vučića na mitingu u Užicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (63)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu