Vlada Crne Gore ZABRANILA LITIJE

M. S.

25. 06. 2020. u 22:18

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva virusa korona, importovanih iz inostranstva i zatim raširenih unutar Crne Gore, NKT je odlučil

Влада Црне Горе ЗАБРАНИЛА ЛИТИЈЕ
Vlada Crne Gore objaviila je na svom zaničnom sajtu da je zbog povećanja broja aktivnih slučajeva virusa korona, importovanih iz inostranstva i zatim raširenih unutar Crne Gore, NKT za zarazne blesti odlučilo da zabrani politički skupovi na otvorenim javnim mestima, prisustvo gledalaca na sportskim događajima.

-Zabranjuju se verski skupovi na otvorenim javnim mestima osim na površinama koje pripadaju verskim objektima, jedna je od odluka, koja podrzumeva zabranu litija, koje su bile trn u oku vlastima u Crnoj Gori, a koje su prvi put zabranjene 13 marta, posle početka pandemije korona virusa.
     
Zabranjene su i sahrane osim u užem krugu porodice, dok su događaji u zatvorenim javnim prostorima već  propisani ranijom naredbom.
   
- Na upit Kabineta predsednika Crne Gore, NKT je preporučilo da ove godine ne bude organizovan tradicionalni prijem povodom Dana državnosti , a na upit SUBNOR-a i Antifašista preporučeno odlaganje svečanosti planiranih za 8. jul Ravnom Lazu i 13. jul u Bijelom Polju.
   
Zbog epidemiološke situacije u Rožajama  NKT je odlučilo:Zabranjuje se svim stanovnicima opštine Rožaje napuštanje objekta stanovanja od 18:00 do 05:00 časova, dok je rad ugostiteljskih objekata u Rožajama dozvoljen do 17:00.
   
Mera stupa na snagu u petak, 26. Juna, saopštila je Vlada Crne Gore.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Brat

25.06.2020. 23:39

E pa braćo kada ne može na ulicu, uveče oko 17 h šerpe i lonci u ruke, na terase da se čuje do Brisela. Da zvuk zaguši svaki drugi zvuk. Da to bude nova litija, gromoglasna.

Pametnjaković

26.06.2020. 07:26

@Brat - Daj bre više sa tim šerpama, loncima i ostalim Soroševim NGO performansima koji zaglupljuju narod. Kakve šerpe, kakve gluposti, čemu to služi, evo pun je svet primera kako su se ljudi izborili za svoja prava, samo lupnu u šerpu i želja im se ostvari, neslobodni postanu slobodni, gladni postanu siti....

Boris

26.06.2020. 00:21

Jel se zabranjuje skupstina CG i tako nicemu ne sluzi bitan je jedan diktator kojeg podrzavaju svabe u borbi protiv Srba

Хрвоје

26.06.2020. 00:26

Шта значи импортовано? Нисам експерт за експортовано

Bubuleja

26.06.2020. 10:59

Jos malo ce zabraniti i umiranje a ne samo sahrane.Probudite sa braćoSatrite dusmane