Crnogorski predsednik Milo Đukanović i premijer “Kosova” na dužnosti Aljbin Kurti iskazali su spremnost za tesnu saradnju “dve države” kako bi se u što većoj meri smanjili očekivani ekonomski gubici u tekućoj godini, navodi se u saopštenju kabineta Đukanovića.


Njih dvojica razgovarali su telefonom, a Đukanović je istakao da Crna Gora pažljivo prati sve što se dešava na “Kosovu” i regionu i izrazio nadu da će se ubrzo stvoriti uslovi za nastavak i intenziviranje dijaloga Beograda i Prištine. Đukanović je pozdravio odluku Vlade Kosova o ukidanju taksi kao “ohrabrujući korak ka obnovi poverenja i iskazao nadu u skoro nalaženje kvalitetnog i dugoročno održivog rešenja koje će biti prilog regionalnoj stabilnosti i prosperitetu ka zajedničkom cilju – integraciji u EU”.

-Premijer Kurti je potvrdio posvećenost principijelnom i dobro pripremljenom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ističući da problemi postoje, ali da se radom i saradnjom u budućnosti može ići napred, isitiče se u saopštenju kabineta Đukanovića.