Veliki OBRT u istrazi atentata na DOBROTVORA SPC Miodraga Daku Davidovića: PRAVA META snajperiste bio VLADIKA JOANIKIJE?

Novosti Online

23. 05. 2020. u 23:13

Велики ОБРТ у истрази атентата на ДОБРОТВОРА СПЦ Миодрага Даку Давидовића: ПРАВА МЕТА снајперисте био ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ?

Foto: N. Skenderija

Na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirano je nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Kraun Plaza, u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija

SRPSKE bezbednosne službe, došle su do novih saznanja vezano za pokušaj ubistva biznismena i dobrotvora SPC Miodraga Dake Davidovića, a operativni podaci do koji se došlo veštačenjem ukazuju da je najverovatnije meta napada ipak bio vladika Joanikije.

Na ta saznanja ukazuju određena veštačenja koja su nedavno završena, a koja su se obrađivala više meseci.

Ukoliko se ova saznanja istražitelja potkrepe materijalnim dokazima, to baca novo svetlo na čitav taj slučaj.

Čekaju se još neki nalazi, tačnije, DNK uzorak koji je uzet sa mesta odakle je pucano kritične noći.

Na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirano je nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Kraun Plaza, u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, te osobe su pod posebnom obradom.

Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mesta gde je pokušan atentat na vladiku Joanikija i Miodraga Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, 10. decembra prošle godine, oko 21 čas, bio u kafiću, na međuspratu hotela "Kraun plaza" na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim.

On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)