JKP "Gradske pijace" na svom zvaničnom sajtu postavilo je spisak sa kontaktima poljoprivrednih proizvođača koji će svoje proizvode isporučivati na kućnu adresu. Kupci robu mogu da naruče sa gotovo svih pijaca koje su u sklopu ovog gradskog preduzeća, a među kojima su pijace Bele vode, Banjica, Borča, Zvezdara, Blok 44, Skadarlija, Zeleni venac, Senjak i mnoge druge.

Pored svakog imena proizvođača naznačeno je na kojoj pijaci prodaje i šta tačno nudi kupcima. A ponuda je raznovrsna, pa tako kupci mogu osim voća i povrća da naruče mlečne i suhomesnate proizvode domaće proizvodnje. Jaja, rezanca, kore, testenina, domaći sokovi, vino, med i lekoviti čajevi deo su bogatog asortimana. Pojedina gazdinstva isporučuju samo voće, neki su opredeljeni samo na južno i u ponudi imaju banane, nar, ananas, kivi i mango. U ponudi su i sve vrste salata, mladi luk, prokelj, kelj, ruzmarin, mirođija, peršun, špargla, blitva i praziluk.

- Spisak je napravljen prema azbučnom redu pijaca koje su u sastavu našeg preduzeća, a baza dostupnih podataka će se svakodnevno ažurirati u zavisnosti od dostupnosti proizvoda prodavaca - objašnjavaju nadležni iz JKP "Gradske pijace". - Kako bi kontaktirali sa svojim prodavcem, neophodno je da kupci na našem sajtu u delu vesti pronađu spisak sa dostupnim kontaktima. Osim brojeva telefona prozvođača, pojedini su ostavili i svoje imejl adrese ali i fejbuk i instagram profile kako bi kupci lakše s njima kontaktirali.

Međutim, cene proizvoda koji su u ponudi nisu naznačene, kao ni dani i u kojima je moguća dostava.

PANČEVCI SE UKLjUČILI U AKCIJU

POJEDINI poljoprivredni proizvođači koji su ovaj vid dostave već otpočeli preko društvenih mreža, na svojim stranicama istakli su i cene proizvoda kao i dane u kojima rade dostavu. Na grupi "Dostava voća i povrća Pančevo" proizvođači luk i crveni krompir nude za 60 dinara po kilogramu, šargarepa je 50, vezica mladog luka 25, peršun kilogram 130, a prokelj od pola kilograma 100 dinara. Komad zelene salate je 30, a veza rotkvica 35 dinara.