PRVA faza radova na čuvenom novobeogradskom šetalištu "Lazaro Kardenas", koja je počela u junu prošle godine u Bloku 45, završena je početkom ovog meseca. Rekonstrukcijom je obuhvaćena površina od 25.000 kvadrata, uloženo je oko 108 miliona dinara, a radove je izvelo JKP "Zelenilo Beograd". Izgrađeni su novi sportski tereni, dva dečja igrališta, kao i saobraćajni poligon za najmlađe. Travnjak je obnovljen, a zasađeni su i novo drveće i dekorativno žbunje.

Ovo popularno šetalište se prostire paralelno sa Savskim kejom i obuhvata oko 4,5 kilometara staza, igrališta i sportskih terena. Izgrađeno je pre skoro pola veka kako bi povezalo novobeogradske blokove 45, 44 i 70, i od tada do danas nije rekonstruisano.


U prvoj fazi radova saniran je deo šetališta od centra Bloka 45 kod mesne zajednice do Save. Tokom 2020. godine planiran je početak druge faze u Bloku 44, a nakon toga i treće faze u Bloku 70. Završetak kompletne sanacije očekuje se u toku 2022. godine.

- U okviru prve faze rekonstruisani su samo šetalište i prateći sadržaja uz šetalište. Uz šetalište su postavljene i nove klupe i đubrijere - rekli su za "Novosti" iz JKP "Zelenilo Beograd". - Zasađena su stabla visokih i srednjih lišćara i četinarskog drveća, kao i dekorativnog žbunja i perena, sa zalivnim sistemom. Travnjak je takođe obnovljen. Prostor uz šetalište upotpunili su i novi sadržaji.


Pročitajte i: Otrov na Kalemegdanu, uginulo više pasa: "Veterina" i policija istražuju teren