Otvoreni novobeogradski tržni centar trebalo bi da se seli na Bežanijsku kosu: Novi buvljak 2021.

M. S.

05. 03. 2020. u 00:40

Отворени новобеоградски тржни центар требало би да се сели на Бежанијску косу: Нови бувљак 2021.

Novobeogradska pijaca

Prema planovima, OTC i Veletržnica biće jedan kompleks
OTVORENI tržni centar, popularni "buvljak" čije je zemljište na kom se sada nalazi u Novom Beogradu prodato, najkasnije za dve godine "stanovaće" na novoj adresi na Bežanijskoj kosi. Odbornici Skupštine grada usvojili su na sednici plan detaljne regulacije (PDR) bloka između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice u privrednoj zoni "Auto-put". Novi objekat trebalo bi da bude izgrađen sledeće godine. U planu je i da se spoji u jedan kompleks sa Veletržnicom.

Kako za "Novosti" objašanjava Marko Stojčić, glavni gradski urbanista, ove godine će biti usvojeni planovi, a sledeće godine se očekuje izgradnja. Uporedo sa planovima radiće se i na idejnom rešenju.

- Parcela na kojoj je OTC je prodata, a rok je bio da se od trenutka prodaje, Otvoreni tržni centar iseli najkasnije za dve i po godine. Taj novi objekat OTC zadovoljiće sve potrebe, imaće veliki parking, a u planu je uvođenje novih saobraćajnih rešenja, da lokacija bude dobro povezana sa tri strane. Biće uvedena i nova autobuska stajališta i linije.

Plan je, kako navodi Stojčić, da Veletržnica i OTC budu jedan kompleks.

- Veletržnica će se širiti jer je sada u kategoriji nacionalnog nivoa. Ideja je da budu jedna preko puta druge i da namiriju i lokalne potrebe, ali i regionalne - kaže Stojčić.

PARCELU KUPIO "KOPERNIKUS"

PARCELA U Bloku 43 u Novom Beogradu prodata je sredinom prošle godine kompaniji "Kopernikus". Novi vlasnik će na ovoj površini moći da izgradi novi objekat ukupne površine oko 65.000 kvadrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Бане

05.03.2020. 09:13

Био сам на Бувљаку прошле суботе. Аветињски празан. 70% мање продаваца него 90-их и отприлике толико мање народа који нешто траже и евентуално купују. Онолико људи колико за један дан уђе у ТЦ Ушће на Бувљак не уђе ни за две године. Народ се преорјентисао на хуманије начине куповине - квалитетнија роба, угоститељски садржаји за предах у куповини, климатизован и покривен продајни простор, бесплатно паркинг место, тоалет и све остало чега на Бувљаку нема.