ISPOD platoa na Slaviji rekonstruisanog 2017. godine, radnici firme "Modular" obavljaju završne molerske radove na adaptaciji donedavno praznog prostora od 250 kvadrata, koji će biti predat na korišćenje Turističkoj organizaciji Beograda. Posle svečanog otvaranja koje se očekuje za manje od mesec dana, trg Slavija će posle više od tri godine konačno biti kompletno završen.

Kako su se reporteri "Novosti" uverili, nekoliko radnika krečilo je prostorije u koje će se uskoro useliti predstavnici Turističke organizacije Beograda. Tačnih informacija da li će se tu nalaziti javni toalet i kiosk i dalje nema, iako je to planom za uređenje ovog prostora bilo predviđeno.

- Naš posao je bio da prvo završimo grube građevinske radove, što smo uspešno priveli kraju. Potom da uredimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a onda su na red došli molerski radovi - ističu za "Novosti" u firmi koja uspešno završava prostor između Nemanjine i Ulice kralja Milutina. - Postavljena je i stolarija, tako da je sada ostalo krečenje, čime će se ovaj kompleksan projekat završiti.

BAHATI VOZAČI DOK nisu počeli radovi ispod kosine, bahati vozači su tu parkirali četvorotočkaše, dok su majstori prilikom rekonstrukcije trga u praznom prostoru sklanjali alat. Zbog toga su tek postavljene ploče ubrzo popucale, pa je njihovo ponovno slaganje bilo neophodno.

Prema najavama, turisti koji posete prestonicu od sredine februara moći će da dobiju potrebne informacije sa novog pulta TOB, jer se za manje od mesec dana očekuje završetak kompletnih radova. Uređenje poslednjeg dela platoa na Slaviji počelo je 24. septembra prošle godine i tada su gradski čelnici kao rok za završetak radova naveli 75 dana.

PROČITAJTE JOŠ - Na info-tablama do Slavije i lepote grada

Iako je prvobitni rok uveliko probijen, deluje da će sve biti gotovo do 15. februara. Vrednost radova na adaptaciji doskorašnjeg praznog prostora od 250 kvadrata na Slaviji za potrebe TOB koštaće 25 miliona dinara.


PROMOCIJA U BEČU

TURISTIČKA ponuda glavnog grada biće predstavljena do nedelje na Međunarodnom sajmu turizma u Beču. Promocija se bazira na ponudi za kratki gradski odmor, kulturnu ponudu, kao i mogućnosti za krstarenje Dunavom.

Sajam Ferienmesse Wien je najveći sajam turizma u Austriji, na kom učestvuje više od 800 izlagača iz 70 zemalja i koji ima oko 150.000 posetilaca. Zabeleženo je veliko interesovanje za turističku ponudu našeg grada, a zajednički štand je posetio i ambasador Republike Srbije Nebojša Rodić. (G. N.)