Ministarstvo još nema informacije o dolasku Ubera: Aplikacijom do novih mušterija

S. B. M.

subota, 11. 01. 2020. u 13:04

Министарство још нема информације о доласку Убера: Апликацијом до нових муштерија
Destabilizacije taksi tržišta, kažu prevoznici
NOVA aplikacija za prevoz putnika "GO mobile" ili "Povezi me", koja se ove nedelje pojavila u Srbiji, taksiste nije iznenadila. Kažu da platforma koja poziva putnike da se "brže, bolje i jeftinije" prevezu do željene destinacije, a svakog ko hoće da vozi za njih, da lako zaradi, nema nikakve veze sa "Uberom" i da neko pokušava da "lovi u mutnom". Iz nadležnog Ministarstva saobraćaja kažu da nemaju nikave informacije o dolasku bilo koje nove kompanije koja bi se bavila takvom vrstom pružanja usluga kao što je "Uber".

Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Stojanović kaže za "Novosti" da Ministarstvo nema nikakvih saznanja u vezi sa dolaskom "Ubera" i da je poslednji kontakt sa predstavnicima te kompanije lično imao pre tri godine kada je razgovarao sa njihovim predstavnicima za Jugoistočnu Evropu.

Stojanović navodi da nijedna kompanija koja se bavi delatnošću transporta nema obavezu da se prijavljuje Ministarstvu, ali da ukoliko želi da se bavi prevozom putnika mora da podnese zahtev za licencu.

FINANSIJSKA PODRŠKA ZAMENIK ministarke Saša Stojanović tvrdi da se CarGo kako tvrdi, marketinški vešto pozicionirao pre svega na medijskom tržištu Srbije.
- Očigledno je da imaju ozbiljnu podršku, finansijsku pre svega. Ministarstvo je uradilo sve što je u okviru naše nadležnosti propisane zakonom, podnete su krivične prijave.Nadam se da će taj slučaj dobiti svoj epilog na sudu sa nekom odgovarajućom sudskom presudom - govori Stojanović.

PROČITAJTE JOŠ - “Uber” u Srbiji, ili nelegalna aplikacija? Taksistima sms porukom ponuđen posao, veruju da neko “na divlje” hoće na tržište

- U Nemačkoj i Engleskoj donete su prve sudske presude koje zabranjuju poslovanje "Ubera" u Londonu i u sedam nemačkih gradova. Verujem da će i u Srbiji svaki tako detektovan nelegalan način obavljanja prevoza dobiti svoj sudski epilog - kaže Stojanović.

Boško Vukojević iz Ugovorne privredne taksi komore kaže da aplikacija nema veze sa "Uberom" i da je neko iskoristio samo ime.

- Osim CarGo, u gradu postoji još pet-šest aplikacija za prevoz koje funkcionišu i pokušavaju da opstanu na sve načine - tvrdi Vukojević.








Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Unirent

11.01.2020. 16:10

Bez brige, neće Uber kod nas. Niko ne voli blokirane gradske ulice, zar ne?