U ODELIMA Deda Mraza, nasmejani i sa više od 300 paketića, prestonički bajkeri su u subotu obradovali mališane smeštene u Ustanovi za decu i mlade u Sremčici.

I ove, kao i prethodnih 12 godina, članovi najveće moto-zajednice na ovim prostorima, "BidžejBajkers", organizovali su novogodišnju humanitarnu akciju "Moto Deda Mraza". Kako bi ulepšali predstojeće praznike štićenicima Doma za nezbrinutu decu sa posebnim potrebama, više od tri stotine ljubitelja dvotočkaša okupilo se nešto pre 11 sati ispred Skupštine grada.

Pročitajte još: Prošlog decembra ostao je bez roditelja, a ove godine mu se izgleda nasmešila sreća: Deda Mraz Srećku (4.5) donosi usvojitelje?

- Čini mi se da nas je ove godine najviše, odnosno više nego pre neku godinu kada se okupilo nas 360. Uz muziku i čajeve, družićemo se sa decom. Osećaj je divan i još pamtim kada smo prvi put otišli tamo pre 13 godina. Sada nas deca znaju i mi njih, svako ima svog prijatelja. Ovo je i za nas lepo druženje. Ujedno, i mi naše mališane uključujemo u ovu akciju. Tako je sinoć, na pakovanju paketića bilo više dece nego odraslih - priča Ivan Pavlović, predstavnik kluba.

Za ove Deda Mrazove, ova druženja postala su i zadovoljstvo i obaveza, jer deca računaju da će ih posetiti svake godine. A akcija se tu ne završava, jer će bajkeri obići i decu sa oštećenjem sluha u domu u Svetozara Markovića. Ali, radost darivanja trajaće i tokom januara.

DRUŽENjE U MLADENOVCU

I bajkeri iz Mladenovca, u subotu su obukli crvena odela. Stotinak ljubitelja motora družilo se sa mališanima na gradskom trgu od podneva. Bajkeri su deci delili bombone, čokolade si druge slatke đakonije.