DEO Ulice Džordža Vašingtona, od Bulevara despota Stefana do Takovske ulice, pušten je za saobraćaj, a preostalih 100 metara saobraćajnice ka Bajlonijevoj pijaci biće otvoreno oko 5. decembra. Time će prvi deo posla na rekonstrukciji kolovoza četiri dorćolska bulevara biti završen, a nastavak radova najavljen je za početak aprila naredne godine.


- Sada se automobilski saobraćaj nesmetano odvija od Ruzveltove do Bulevara despota Stefana, a poslednji deo do Drinčićeve ulice biće pušten za protok vozila za oko dve nedelje - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je obišao deo rekonstruisane saobraćajnice.


Kako on ističe, radnici kompanije "Energoprojekt" nastavljaju ubrzano da rade na popločavanju trotoara i uređenju parking mesta, kako bi i taj posao bio završen najkasnije do polovine januara, što najviše zavisi od vremenskih prilika.


- Izvršili smo pritisak, odnosno nekoliko puta smo razgovarali sa izvođačima radova i zahtevali on njih da maksimalno ubrzaju uređenje pešačkih staza i parkinga, tako da će taj posao sigurno biti završen do kraja ove ili početkom naredne godine, u zavisnosti od toga koliko će biti sunčanih dana - napominje Vesić. - Građani će tada moći da vide kako izgledaju novi i rekonstruisani bulevari u kojima su promenjene sve instalacije, urađene nove tramvajske šine i kontaktna mreža, a kako izgleda deo koji nije rekonstruisan i koji niko 70 godina nije takao.
PROČITAJTE JOŠ: RADOVI U DžORDžA VAŠINGTONA: Vozači nespremni, stanari zabrinuti


U toku rekonstrukcije putari su se susretali sa poteškoćama, a poslednji problem predstavljao je kabl od 35 kilovata, koji je usporio završetak poslednjih 100 metara do Drinčićeve ulice. Kako ne bi došlo do prekida i oštećenja, morala je da se sačeka saglasnost EPS, pa je čitav posao zbog toga produžen za još dve nedelje. Nastavak radova na uređenju četiri dorćolska bulevara, na potezu od Drinčićeve ulice do Pijarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška), prema rečima zamenika gradonačelnika, očekuje se početkom aprila 2020. godine.


Raša Popov; Foto: V.Danilov


PLATO RAŠE POPOVA


KAKO je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, radovi na uređenju platoa između Knez Danilove i Ulice 27. marta počeće za dve nedelje, pošto je porušeno nekoliko bespravnih objekata koji su se tu godinama nalazili.


Prostor će poneti ime čuvenog književnika, publiciste i glumca Radivoja Raše Popova, a biće postavljena i njegova statua.