Rektorski kolegijum neće dozvoliti sprečavanje normalnog rada Rektorata (FOTO+VIDEO)

A. V. /Novosti online

ponedeljak, 16. 09. 2019. u 12:08

Ректорски колегијум неће дозволити спречавање нормалног рада Ректората (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

Rektorski kolegijum Beogradskog univerziteta saopštio je danas da su studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" prekršili dogovor i pravila kućnog reda
Rektorski kolegijum Beogradskog univerziteta saopštio je danas da su studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" prekršili dogovor i pravila kućnog reda, te da Rektorat ne odobrava neovlašćeni boravak bilo kojih lica van radnog vremena, kao i najavu onemogućavanja redovnih aktivnosti u toj ustanovi.

"Rektorski kolegijum neće dozvoliti sprečavanje normalnog rada Rektorata i u slučaju potrebe će preduzeti sve odgovarajuće pravne mere", navodi se u saopštenju kolegijuma.

Navodi se da je ranije danas došlo do kršenja dogovora i postavljanja novih uslova boravka u zgradi lica koja borave u njoj.

Pročitajte još - Predsednik: Protest u Rektoratu izraz nemoći


"Bezbedonosne kamere u Rektoratu su pokrili, čime je onemogućena redovna kontrola bezbednosti Zdanja, postavili su prepreke na sve ulaze u Rektorat i zahtevali da im se predaju ključevi zgrade", navodi se u saopštenju.

Kolegijum je ocenio da takav način izražavanja stavova nije primeren akademskoj zajednici i da je grubo zloupotrebljena otvorenost Rektorata.

Inače, situacija ispred rektorata je mirna, studenti su i dalje unutra i ne puštaju zaposlene da uđu u zgradu.

Zaposleni i rektor nisu došli.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije