PORODICA PETROVIĆ REŠILA STAMBENI PROBLEM: Pomogli nam Vučić i SNS, imaćemo krov nad glavom

Tanjug

06. 10. 2017. u 18:42

ПОРОДИЦА ПЕТРОВИЋ РЕШИЛА СТАМБЕНИ ПРОБЛЕМ: Помогли нам Вучић и СНС, имаћемо кров над главом

Foto: M. Anđela

Petrović je u pismu prosleđenom medijima izjavila da će njena porodica zahvaljujući pomoći koju su prikupili članovi SNS Vračara imati krov nad glavom narednih godinu dana

U svoje ime i ime moje porodice koja je noćas iseljena od strane sudskih izvršitelja iz stana u Njegoševoj 65 zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću i članovima SNS za pomoć koju je dobila moja porodica, izjavila je u pisanoj izjavi Dobrila Petrović, majka Snežane koja je sa dvoje dece iseljena .


Petrović je u pismu prosleđenom medijima izjavila da će njena porodica zahvaljujući pomoći koju su prikupili članovi SNS Vračara imati krov nad glavom narednih godinu dana.

Kako kaže agonija njene porodice traje godinama, imaju protiv sebe advokata koji može sve da završi, obilaze državne institucije ali bez pomoći.

"Ne znam ni sama koliko sam puta tražila prijem kod bivšeg predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića koji nikada nije imao vremena da me primi. Opština je dok je on bio predsednik 2007. godine odbila da se umeša u spor i o tome je obavestila sud i tako nas je ostavila na milost i nemilost surovom advokatu koji može sve u sudu" kaže ona.


PROČITAJTE JOŠ: DRAMA NA VRAČARU I DALjE TRAJE: Izvršitelji iseljavaju majku sa dvoje dece (FOTO)

Zahvalila je svim ljudima koji su se sinoć okupili da spreče naše iseljenje ali tu "nije bilo mesto ljudima iz DS Kuzmanoviću i Bogdanu Tatiću, koji nisu htreli da me prime dok su vodili opštinu Vračar" i apostrofirala ih kao krivce za to što je opština 2007. godine odbila dea se umeša u spor i što su ona, njena ćerka Snežana i deca na ulici.

"Hvala ljudima koji su za nekoliko sati prikupili pomoć i predsedniku Vučiću koji je to predložio" navodi Dobrila Petrović.

Snežana Petrović je sa maloletnom decom sinom i ćerkom i majkom iseljena u prošle noći, stan je zapečaćen, a ona je "žaštićeni stanar" u stanu koji je u restituciji vraćen nekadašnjim vlasnicima.

SNS PRIKUPILA POMOĆ ZA ISELjENU PORODICU PETROVIĆ

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar prikupio je pomoć za porodicu Petrović koju su danas u Njegoševoj 65 iselili sudski izvršitelji, na osnovu pravosnažne odluke suda po privatnom sporu.

"Opštinski odbor SNS Vračar organizovao je danas prikupljanje priloga članova stranke za pomoć Dobrili Petrović, kćerki Snežani i njenoj deci...Prikupljeno je dovoljno sredstava i plaćena je jednogodišnja stanarina za porodicu Petrović koja je tako ponovo dobila krov nad glavom" navedeno je u saopštenju.

Kako kažu i time pokazuju da brinu o svakom građaninu i u slučajevima kada država ne može da pomogne.

U SNS su se osvrnuli i na današnje događaje ispred opštine i protest koji je održan.

"Zapanjeni smo današnjim ponašanjem i licemerjem bivših opštinskih čelnika sa Vračara i Ðilasovih saradnika Branimira Kuzmanovića i Bogdana Tatića, koji su protestovali ispred opštine Vračar zloupotrebaljavajući nesreću porodice Petrović" kažu u SNS.

Objašnjavaju da je Kuzmanović godinama kao predsednik opštine odbijao da primi na razgovor Dobrilu Petrović, a opština Vračar, je dok ju je on vodio, 2007. godine, odbila njen zahtev da se umeša u sudski spor i tako je ostavila da se sama bori na sudu za svoja prava.

"Tako su Kuzmanović i Tatić, kao i Demokratska stranka, prvo kumovali problemu u kome su se našla porodica Petrović, a potom bez obraza dolaze da protestuju kao da niko ne zna šta su radili" ukazuje se u saopštenju.

Kažu i da je javnost odavno upoznata da je u Gradskoj opštini koju su vodili Kuzmanović i Tatić nestalo 70 stanova i 5354 kvadratnih metara poslovnog prostora.

"SNS je stranka naroda i uvek ćemo biti na strani običnih ljudi spremni da pomognemo. Više od dve hiljade članova naše stranke koji su se u roku od nekoliko sati odazvali da pomognu pokazali su da je tako" naglašava se u saopštenju.

Nešto ranije danas oglasila je i Dobrila Petrović koja je zahvalila SNS i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je njena porodica dobila, navela da će godinu dana biti bez briga oko toga gde će stanovati, ali je i apostrofirala Kuzmanovića i Tatića "kao krivce" za iseljenje jer su, kaže 2007. godine odbili da se opština umkeša u sudski proces.

Petrovići su živeli u stanu kao "zaštićeni stanari" a iseljeni su zbog sudske oidluke da se u procesu restitucije stan vrati nekadašnjim vlasnicima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Vračar

06.10.2017. 19:21

A opozicija ceo dan ko Crnogorci u kafani : "Ja ću da platim čoče ..." a niko da izvadi novčanik. Samo SNS misli o ugroženim Beograđanima koji su i ugroženi zbog opozicije koja je ranije bila na vlasti i koja danas samo kritikuje i ništa ne radi. Narod zna za koga će glasati i ko jedini u Beogradu i Srbiji misli o njemu - naš predsednik Aleksandar Vučić!

Goran

07.10.2017. 00:25

@Vračar - Jedan svakako humani gest članova SNS sad se izvrgao u suprotnost i pretvorio u predizbornu reklamu. Stanarina za godinu dana je recimo 1500 do 2000 evra. A tolika pompa na Pinku i Studiu B verdi više desetne hiljada evra. U svakom slučaju je za pohvalu da je država postupila pozakonu.

Na Pinku i Studiju B

07.10.2017. 07:12

@Vračar - ne plaćaju ništa... to su njihovi. A i RTS radi besplatno...

Maki

07.10.2017. 09:36

@Vračar - ha ha ha,koliko vidim ni sad im se nije pomoglo jer su ISELJENI!!! Sta ce posle godinu dana?

Милојко

07.10.2017. 00:08

А шта ако не помру у тој години с кровом над главом? Куда после тога? Хоће ли СНС и тада предузети неке кораке макар нам не предстојали никакви избори?

Pakilic

07.10.2017. 02:18

@Nemanja Simović - Pa sto su ih iselili ako su se oni toliko zauzeli za njih, nerazumem kakva je ovo farsa, sovinisticka ili neka druga.

Rastko

07.10.2017. 10:19

Kriminal pod okriljem drzave i zakonskih propisa se ne moze iskoreniti sve dok se u javnoj upravi ne zaposle roboti jer ljude LAKO resetujemo sa par zelenih novcanica za kojima vape a na koje roboti niti reaguju niti ih prepoznaju kao izvor zivota !

Rastko

07.10.2017. 10:37

LEPO I POHVALNO od strane vladajuce stranke ali ovaj slucaj NE SME da ode u zaborav a da se ONI koji su odgovorni za izbacivanje ove porodice iz stana na ulicu NE ODGOVARAJU pred zakonom ! ! ! Sta bi TEK bilo da ova porodica tim personama (koji su pitaj boga od kada i na KOJI nacin zaposlena u javnoj upravi),NIJE dala SVOJA dva stana za ovaj jedan,moze se samo zamisliti ! ! ! NA CISTAC svakog odgovornog pojedinca koji je svojim delom ''posla'' doprineo ovoj podmukloj ''zakonskoj''OTIMACINI !

Mama

08.10.2017. 10:25

@Rastko - Petroviće sigurno nisu bez stana ostavili "žuti". A Rastko bi mogao malo razmisliti. Nisu ima mogli ni dati ovaj stan a uzeti njihova dva, davno se to dogodilo, a već pet godina skinuti su žuti. Pljuneš gore, pa na sebe. Ovo je samo još jedan lopovluk. Uzećemo im stan, platićemo im kiriju za jednu godinu, a posle glupi narod će zaboraviti a Rastko će za sve optużiti żute.

Rastko

07.10.2017. 10:57

Sudstvo jeste nezavisno ali to se u praksi na milion i jedan primer pokazalo pogresnim i NEODRZIVIM po gradjane Srbije u koje svakako mozemo ubrojati i ovaj slucaj porodice Petrovic !!! NIJE dobro kada je lopov nezavisan od zakonodonavne i izvrsne vlasti i kada 'ZNA' da nikome NE polaze racune za svoja NE DELA !!?

Rastko

07.10.2017. 11:24

Kao gradjanina BAS me samo briga sto tamo neki zuti Kuzmanovic cuci ispred svoje bivse fotelje i sto grebe da se u nju vrati !! Mene interesuje KO je odgovoran za PLJACKU porodice Petrovic i da se TE persone izvedu na cistac i pred lice pravde !!! Milostinja NE RESAVA REALNE probleme gradjana sa kojima se svakodnevno susrece u kontaktu sa Javnim Upravama i korumpiranim sudstvom koji se bez BICA pravde nikada NECE resiti ! ! ! Hocemo LICA tih pojedinaca ! ! !

Rastko

07.10.2017. 11:38

Podzemlje nema drugi nacin nego da pokusa da OVAKVIM vrstama ''udara'' pokusa da ponovo osvoji vlast u Srbiji tako da cemo vrlo brzo biti svedoci slicnih dogadjaja koje nam pripremaju lopine pokazujuci prstom na aktuelnu vlast ne bi li nas preokrenuli da po nasim grobovima ponovo pisa zuta bagra !

Rastko

07.10.2017. 11:41

Samo znam, da bez obzira na ovakve i slicne poteze zute bagre moja porodica nikada nije niti ce glasati za njih, pa taman nam sipali svima deterdzent u usta umesto u gradsku fontanu na Slaviji a pokazujuci prstom da je to ucinio Vucic !

Vanči

07.10.2017. 11:48

Pomoc bi bila prava da su Petrovićima dali opstinski stan ili bilo koji drzavni koje imaju koliko hoćete...

Rastko

07.10.2017. 12:00

Samo nam istaknite ''tumaca'' zakonskih propisa iz Opstine Vracar i sudstva koji su doprineli ovoj NEZAKONITOJ odluci protiv porodice Petrovic kao i onoga ko je u celoj ovo ujdurmi pronasao ''naslednika''ove nekretnine koja mu se vraca restitucijom a koji je u stvari tu i najveca bitanga koja je osmislila citavu ovu farsu !!! RESTITUCIJOM se nasledniku stvar moze nadoknaditi i drugim nacinom NE STETNIM po one koji su stvar ODRZALI 70 godina dok je naslednik gladio Australijske pice !!!

Rastko

07.10.2017. 12:09

Vlasniku sporne nekretnine NE MOZE pripasti stvar u svojinu AKO se prema njoj '70 godina' ophodio NE VLASNICKI i kao da stvar nije njegova NE ulozivsi niti jedan dinar u odrzaj te stvari ! ! ! Dalje, drzava koja je uz zahvalnost UZELA porodici Petrovic DVA stana IMA drugi zakonski nacin da OBESTETI naslednika te nekretnine a da STAN koji su DALI porodici Petrovic omoguci otkup toga stana , SAMO da lopovi nisu umesali svoje prste u citavu ovu stvar !!! A koji su to faktori ...???

Privatna svojina je svetinja

07.10.2017. 19:33

Da ih isele, nego sta... Imali su 70 godina da rese krov nad glavom, a ne da uzurpiraju tudje.

Rastko

09.10.2017. 09:22

TITO je ''kriv'' sto je omogucio porodici Petrovic menjazu dva manja stana za jedan veci i sto su ovi naivno pomislili da su stambeni problem ''resili'' po VAZECIM 'komunistickim' zakonima koji je vazio za SVE gradjane SFRJ !? TITO je ''kriv'' sto je ZUTA vlast NAKON njegove smrti,resila da potpuno OBESPRAVI naivne i postene gradjane a la porodica Petrovic,OTMU im imovinu jer su nakon 70 godina ''pronasli'' naslednika toga VECEG stana a DVA manja je izjeo TITO a ne ZUTI koji brane vrane !

Rastko

09.10.2017. 09:31

30 godina neprekidno,zuti su vladali Vracarom i ucinili da 70 stanova i 5000 m2 poslovnog prostora bukvalno NESTANU medju kojima i DVA stana porodice Petrovic !? Da im 'TO' mozda TITO iz kuce cveca ili Milosevic iz porodicne kuce u Zrenjaninu nisu ''naredili'' ,pitam ja miljenike zute boje koji i danas misle da Vucic ''preti'' Nadezdi Petrovic da mu naslika portret ???