Mišković s komšijom na Autokomandi

N. VUKIĆ

15. 07. 2016. u 23:07

Pored placa na kojem bi trebalo da bude izgrađen "Delta planet" mogao bi da nikne još jedan tržni centar. Na licitaciji se nudi atraktivno zemljište po ceni od 6,9 miliona evra

Мишковић с комшијом на Аутокоманди

Projekat: "Delta planet"

"DELTA" će na Autokomandi, gde već godinama planira izgradnju mega tržnog centra - "Delta planet", dobiti konkurenciju! Grad je oglasio prodaju parcele koja se graniči sa njihovom, a ko će im biti komšije, trebalo bi da bude poznato već sredinom sledećeg meseca.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je oglas o javnom nadmetanju za prodaju građevinskog zemljišta čiji je vlasnik Grad. Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponude se podnose do 15. avgusta 2016. godine, dok će se otvaranje ponuda održati 16. avgusta u Direkciji.

Ponuđena je građevinska parcele na kojoj je, prema planu detaljne regulacije, moguća izgradnja većih kompleksa za komercijalne delatnosti - poslovanje, trgovina, hoteli... Obaveza Direkcije je uređivanje javnog građevinskog zemljišta, dok bi investitor trebalo da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru svoje parcele.

Početna cena kompleksa od 6.421 kvadrata iznosi 837,6 miliona dinara.

U "Delta ril estejtu" kažu da su upoznati s tim da je parcela do njih stavljena na licitaciju i da ju je Grad Beograd ponudio u dugoročni zakup. A na pitanje da li im je kao prvim komšijama ponuđeno pravo preče kupovine - odgovaraju da nije.

- Nismo odlučili da li ćemo učestvovati na javnom nadmetanju - kažu u "Delti". - Sa ovom dodatnom parcelom, projekat tržnog centra "Delta planet" mogao bi da se realizuje u optimalnim uslovima. Međutim, i bez te dodatne lokacije, postojeće omogućavaju razvoj prema projektu koji imamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

bogi

16.07.2016. 03:25

gde cemo da hodamo... a gde saobracaj da se obavlja kada vec nema mesta.. kada to nikne totalni auto kolaps..

Sale

16.07.2016. 14:48

Bolje napravite park sa rekvizitima za rekreaciju, staze za bicikle i sve lepo posumite umesto da zidate prodavnice!

Ne lupaj gliposti!

16.07.2016. 18:22

@Sale - Onaj ko je kupio to zemljiste nije platio milione da bi na njemu postavio ljuljaske i zasadio bagrem. Kada bi ti neko predlozio da srusis kucu u kojoj zivis ili ako zivis u zgradi da zajedno sa ostalim stanarima srusis zgradu i na tom mestu postavis klupe, zardinjere i kucice za golubove sta mi mu odgovorio?!

alien

16.07.2016. 18:59

Autokomanda,a posebno onaj potez između kružnog toka i Južnog bulevara, već sada jedva funkcioniše i izdržava sav saobraćaj. Voleo bih da vidim tog stručnjaka koji će da mi objasni kako će onda izdržati dodatni saobraćaj, zastoje i gužve koji će se javiti kad izgrade ovaj cirkus pored nje.

Saobracaj

16.07.2016. 20:09

@alien - Predvidjena je saobracajnica sa 3+3 trake kao deo takozvanom unutrasnjeg magistralnog prstena. Te saobracajnice nema, ne zna se kada ce biti sagradjena kao sto se ne zna ni kada ce biti napravljen Delta planet.

Mile33

17.07.2016. 17:48

Kad ce poceti gradnja na ulasku u Novi Sad iz Zrenjanina,u najmanju ruku lici na ratnu zonu..