"DELTA" će na Autokomandi, gde već godinama planira izgradnju mega tržnog centra - "Delta planet", dobiti konkurenciju! Grad je oglasio prodaju parcele koja se graniči sa njihovom, a ko će im biti komšije, trebalo bi da bude poznato već sredinom sledećeg meseca.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je oglas o javnom nadmetanju za prodaju građevinskog zemljišta čiji je vlasnik Grad. Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponude se podnose do 15. avgusta 2016. godine, dok će se otvaranje ponuda održati 16. avgusta u Direkciji.

Ponuđena je građevinska parcele na kojoj je, prema planu detaljne regulacije, moguća izgradnja većih kompleksa za komercijalne delatnosti - poslovanje, trgovina, hoteli... Obaveza Direkcije je uređivanje javnog građevinskog zemljišta, dok bi investitor trebalo da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru svoje parcele.

Početna cena kompleksa od 6.421 kvadrata iznosi 837,6 miliona dinara.

U "Delta ril estejtu" kažu da su upoznati s tim da je parcela do njih stavljena na licitaciju i da ju je Grad Beograd ponudio u dugoročni zakup. A na pitanje da li im je kao prvim komšijama ponuđeno pravo preče kupovine - odgovaraju da nije.

- Nismo odlučili da li ćemo učestvovati na javnom nadmetanju - kažu u "Delti". - Sa ovom dodatnom parcelom, projekat tržnog centra "Delta planet" mogao bi da se realizuje u optimalnim uslovima. Međutim, i bez te dodatne lokacije, postojeće omogućavaju razvoj prema projektu koji imamo.