Tržni centar niče i na Zvezdari

J. NOVAKOVIĆ

10. 09. 2015. u 23:08

Тржни центар ниче и на Звездари
"Aviv park", nova izraelska investicija, biće svečano otvoren već 12. novembra. Proradiće i kafići, restorani...

BEOGRAD će uskoro dobiti još jedan tržni centar! U Ulici Živka Davidovića 86 na Zvezdari, 12. novembra trebalo bi svečano da bude otvoren "Aviv park", investicija izraelske kompanije "Aviv Arlon" koja će sledeće godine biti upotpunjena gradnjom 73 stana u sklopu ovog objekta.

"Gabaritan" sused imaće 11.500 kvadrata neto maloprodajnog prostora. Kod njega će komšije moći da popiju kafu, ali i snabdeju se kućnim potrepštinama.

- Ceo projekat je zamišljen tako da pruži kompletnu uslugu i dobru kupovinu pod jednim krovom - poručuje Danka Gladović, marketing menadžerka kompanije "Aviv Arlon" za Srbiju. - Od velikog hipermarketa koji se prostire na 2.500 kvadrata, preko modnih brendova, radnji sa obućom i sportskim sadržajima, pa sve do kafića, restorana i ostalih uslužnih delatnosti.

Prepoznatljiv logo i crvena slova kojima je ispisan naziv, već krase krov i zidove tržnog centra, dok se kroz prozore naziru pokretne stepenice. Prema rečima naše sagovornice, ostaje samo da se uradi "glazura".

Radovi se polako privode kraju - objašnjava Gladovićeva. - Svečano otvaranje je zakazano za četvrtak 12. novembar.

PORED ŠOPINGA I 73 STANA

ONO što će "Aviv park" izdvojiti od konkurencije je što će neki ljudi u njemu i - živeti.

- Drugi deo ovog kompleksa je predviđen za stanovanje - rekla je Gladovićeva. - Po projektu je planirana izgradnja dve lamele sa 73 stana. Početak radova predviđen je do kraja godine, a završetak u narednih 12 meseci.

MANJI OD "BRATA" U PANČEVU

IZRAELSKA kompanija "Aviv Arlon" prvi tržni centar u Srbiji otvorila je 2011. u Pančevu, a krajem 2015. na redu je još jedan u Zrenjaninu. To su prizemni šoping-molovi sa spojenim radnjama u obliku slova P, parkingom, zelenilom i stazama odakle se ulazi u prodavnice. Ovaj na Zvezdari je nešto manji, i više je "klasičnog", zatvorenog tipa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sevdahije Alemporović

11.09.2015. 06:27

A da li je neko.od urbanista prosao tuda i da li je pogledao projekat? Ostavili ste istu sirinu ulica pored tog trznog centra a ulice su takve da ako se mimoilaze dva auta, jedan mora da stane. Tamo je i do sada bio tezak krkljanac, a sad cete tek napraviti čudo.

Nikodija

11.09.2015. 15:46

Na 300m od novog trznog centra postoji stari u Ustanickoj sa kaficima, lokalima, koji nikada nije radio kako treba i sada polako postaje ruglo. Cemu onda zidanje novog t.c? U ovoj zemlji trabaju da se naprave nove fabrike, ozive zemljoradnice zadruge, stimulise poljoprivreda, a ne samo soping molovi. Uzas, uzas, uzas....

Anoniman

18.10.2015. 22:19

@Nikodija - Meni je taj tržni centar u Ustaničkoj daleko600 metara i dosta je zastareo a ovaj novi mi je na 300 metara i NOVI je, savremeniji, sa velikim megamarketom, eskalatorima, podzemnom, dakle pokrivenom garažom itd, itd.A jedino da je izraelce trebalo naterati da ulažu u fabrike a ne u tržne centre, tj. da menjaju svoj investicioni program. Ali teško da bi to uspelo.A ovaj što se žali na tesne ulice, ima jedna tesna a druge nisu, važno da nisu suzili ulicu ako nisu mogli da je prošire.

bane

30.10.2015. 10:08

Kako im je palo na pamet ili ko ix je savetovao da tu naprave objekat Autokomanda,Slavija, su puno zanimljivija mesta. Mala digresija bio sam u Pancevu i fenomenalno izgleda cela prica zaista sve poxvale za ojekat tamo......