BEOGRAD će uskoro dobiti još jedan tržni centar! U Ulici Živka Davidovića 86 na Zvezdari, 12. novembra trebalo bi svečano da bude otvoren "Aviv park", investicija izraelske kompanije "Aviv Arlon" koja će sledeće godine biti upotpunjena gradnjom 73 stana u sklopu ovog objekta.

"Gabaritan" sused imaće 11.500 kvadrata neto maloprodajnog prostora. Kod njega će komšije moći da popiju kafu, ali i snabdeju se kućnim potrepštinama.

- Ceo projekat je zamišljen tako da pruži kompletnu uslugu i dobru kupovinu pod jednim krovom - poručuje Danka Gladović, marketing menadžerka kompanije "Aviv Arlon" za Srbiju. - Od velikog hipermarketa koji se prostire na 2.500 kvadrata, preko modnih brendova, radnji sa obućom i sportskim sadržajima, pa sve do kafića, restorana i ostalih uslužnih delatnosti.

Prepoznatljiv logo i crvena slova kojima je ispisan naziv, već krase krov i zidove tržnog centra, dok se kroz prozore naziru pokretne stepenice. Prema rečima naše sagovornice, ostaje samo da se uradi "glazura".

Radovi se polako privode kraju - objašnjava Gladovićeva. - Svečano otvaranje je zakazano za četvrtak 12. novembar.

PORED ŠOPINGA I 73 STANA

ONO što će "Aviv park" izdvojiti od konkurencije je što će neki ljudi u njemu i - živeti.

- Drugi deo ovog kompleksa je predviđen za stanovanje - rekla je Gladovićeva. - Po projektu je planirana izgradnja dve lamele sa 73 stana. Početak radova predviđen je do kraja godine, a završetak u narednih 12 meseci.

MANjI OD "BRATA" U PANČEVU

IZRAELSKA kompanija "Aviv Arlon" prvi tržni centar u Srbiji otvorila je 2011. u Pančevu, a krajem 2015. na redu je još jedan u Zrenjaninu. To su prizemni šoping-molovi sa spojenim radnjama u obliku slova P, parkingom, zelenilom i stazama odakle se ulazi u prodavnice. Ovaj na Zvezdari je nešto manji, i više je "klasičnog", zatvorenog tipa.