Da život pobedi – doniraj krv!

S.B.

24. 04. 2023. u 10:16 >> 10:16

Zaposleni u SOCCERBET kompaniji daće primer solidarnosti, empatije i društveno odgovornog ophođenja

Да живот победи – донирај крв!

Foto: Soccerbet

Pored društvene odgovornosti, SOCCERBET motiviše svoje radnike i igrače na iskazivanje humanosti. Kompanija dugi niz godina pruža finansijsku pomoć zdravstvenim institucijama, sportskim klubovima i savezima, a tu je i podrška uspešnim sportistima. Sada je na redu nešto posebno.

SOCCERBET, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, u ponedeljak, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 356, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi od 11 do 16 časova.

Ova plemenita akcija ima za cilj da pomogne direktno onima kojima je najpotrebnija. Doniranjem svake jedinice krvi koja je standardizovana i iznosi količinu koja ne može oštetiti davaoca, spasavaju se do tri života. Pored toga, krv je neophodna za lečenje skoro svakog desetog pacijenta primljenog na bolničko lečenje.

Zbog toga su zaposleni Kladionice SOCCERBET rešili da doniraju krv, osiguraju veće zalihe za one kojima je donirana krv nezamenljiv lek i tako povećaju šansu za život. Pored naših zaposlenih, akciju su podržale mnoge poznate ličnosti, sportisti, glumci, ali i sami igrači.

Za sve davaoce krvi SOCCERBET je pripremio i mali znak pažnje. Biće to majice, kišobrani i privesci. Tu je, naravno, i ketering koji će biti dostupan svim našim davaocima, kao i piće da se osveže.

Biće to mali podsetnik na njihov plemeniti gest koji ćemo večno pamtiti.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno, četiri meseca za osobe ženskog pola.

Vidimo se u ponedeljak.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024