ATAMAN GUBI STRPLJENJE? Katalonci napadaju ranjivog šampiona!

M.M.

13. 01. 2023. u 09:58

KOŠARKAŠI Barselone će u 19. kolu Evrolige ugostiti Anadolu Efes. Utakmica će se igrati u dvorani "Blaugrana" sa početkom u 20.30.

АТАМАН ГУБИ СТРПЉЕЊЕ? Каталонци нападају рањивог шампиона!

FOTO: Tanjug/AP

Katalonci u 18 odigranih kola imaju skor od 12 pobeda i 6 poraza. Nakon pobede nad Crvenom zvezdom izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su doživeli "hladan tuš" u "Blaugrani". Bolja od njih bila je ekipa Virtusa rezultatom 75-83.

Betis je u domaćem šampionatu poslužio kao priprema za Asvel koji je savladan nakon velike borbe.

Aktuelni šampion nije uspeo da slomi francuskog predstavnika do samog kraja, iako Ti-Džej Parker nije mogao da računa na Nanda de Koloa.

Barsa je tim koji ima najbolji procenat šuta iza linije 6,75 u Evropi i to je definitivno njihov najveći kvalitet.

Nikola Mirotić se vratio na teren pre mesec i po dana i nije mu mnogo trebalo da pronađe pravi ritam. Odigrao je osam utakmica u najelitnijem evropskom takmičenju i na proseku je od 14,5 poena.

Odmah iza njega je Nikolas Laprovitola koji ima 13,5 pogodaka, dok su Kori Higins i Jan Veseli na 9,2, odnosno 8,8.

Sa druge strane aktuelni šampion ne stoji dobro, u prethodnih deset utakmica u svim takmičenjima puleni Ergina Atamana uspeli su da upišu svega četiri pobede. Bolji su bili od Tofaša, Panatinaikosa, Gazijentepa i Asvela.

Momci iz Istanbula su u prošlom kolu izgubili od Valensije. Ovaj poraz možemo smatrati velikim iznenađenjem ako uzmemo u obzir da Aleks Mumbru nije mogao da računa na nekoliko ključnih igrača.

Šejn Larkin se vratio na teren ali Vasilije Micić i Vil Klajburn vode glavnu reč na parketu. Amerikanac ubacuje 18,9 koševa, dok je Srbin na proseku od 17,5. Rođeni Kraljevčanin je prvi asistent sa 6,4 dodavanja po meču, dok je momak iz Mičigena sa šest uhvaćenih lopti vodeći skakač.

Ergin Ataman je poznat kao trener koji sa svojim igračima nema veliku komunikaciju, međutim, to ga ne sprečava da im daje veliku slobodu u igri, a upravo je to ono što ih je i popelo na krov Evrope.

Barselonu u sledećm kolu čeka teško gostovanje u Vitoriji, dok će sa druge strane Anadolu Efes ugostiti Bajern.

Naša procena je da će granica poena u ovom duelu biti prebačena.

NAŠ TIP: +157,5 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD NASTAVLJA SA DOBRIM PARTIJAMA: Treći nosilac želi osvetu za poraz iz Madrida!