JUVE BEZ VLAHOVIĆA NA NAJTEŽEM TESTU DO SADA: Napoli dočekuje ''staru damu'' u derbiju kola

V.M.

13. 01. 2023. u 09:47 >> 09:47

OBRAČUN dve prvoplasirane ekipe Serije A večeras od 20.45.

ЈУВЕ БЕЗ ВЛАХОВИЋА НА НАЈТЕЖЕМ ТЕСТУ ДО САДА: Наполи дочекује стару даму у дербију кола

FOTO: EPA

Napoli igra odlično ove sezone i trenutno je prvi na tabeli sa plus sedam u odnosu na današnjeg protivnika i Milan koji dele drugo mesto. Juventus je u sjajnoj formi, vezao je osam pobeda u prvenstvu i pobedom na ovom meču bi poprilično zakuvao trku za titulu.

Domaćin je nakon pauze odigrao dve utakmice. Inter mu je naneo prvi poraz ove sezone pobedivši ga 1:0 na ''Đuzepe Meaci'' golom Džeka, a u prošlom kolu savladao je Sampdoriju našeg Dejana Stankovića rezultatom 0:2, strelci su bili Osimen i Elmas. Izabranici Lućana Spaletija su prvi na tabeli sa 44 osvojena boda na 17 odigranih utakmica. Napoli je na svom ''Dijego Armando Maradona stadionu'' odigrao osam utakmica i upisao je impresivnih sedam pobeda uz remi. Napolitanci dugo čekaju titulu, prošle godine su takođe bili ubedljivo prvi ali su ih brojne povrede sprečile da izdrže do kraja na čelu, ove sezone je drugačija priča i nošeni Osimenom i Kvarackelijom samouvereno koračaju ka trofeju.

Juventus je slabo započeo sezonu ali Alegri je u poslednje vreme pronanašao pobedničku formulu i gost se nalazi u fenomenalnoj seriji. ''Stara dama'' je vezala čak osam pobeda u Seriji A, a neverovatan je podatak da ni na jednom od tih susreta nije primila gol! Ekipa iz Torina se popela na drugo mesto na tabeli i pobedom na ovom meču bi se dodatno približila lideru prvenstva. Interesantno je da Juve sve ovo radi bez nosioca ekipe Pogbe, Vlahovića, Bonućija i većim delom Federika Kjeze koji se skoro vratio u tim. Izabranici Masimilijana Alegrija su vezali četiri trijumfa na gostovanjima i u sjajnom ritmu dolaze na jug Italije.

Što se tiče međusobnih susreta, ova dva tima su potpuno ujednačena u skorijoj istoriji. Na prethodnih pet utakmica viđene su po dve pobede na obe strane uz jedan remi.

Spaletijeva četa je potpuno zdrava, i iskusni stručnjak neće imati probleme sa sastavljanjem ekipe.

Kod Alegrija je druga priča, Juve će na ovom meču biti bez Bonućija, Pogbe, Vlahovića, De Šilja, Kvadrada i par mlađih igrača.

Očekujemo borbenu utakmicu u kojoj će obe ekipe biti oprezne i neće srljati pošto je ulog veliki. Napoli će imati inicijativu, dok će Juve svoje prilike tražiti iz kontri. Očekujemo da ne bude mnogo golova večeras.

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024