TREĆI ČIN: "Ratnici" osvajaju TD Garden?

M.M.

08. 06. 2022. u 13:13

KOŠARKAŠI Bostona ugostiće Golden Stejt voriorse u trećoj utakmici finala NBA lige.

ТРЕЋИ ЧИН: Ратници освајају ТД Гарден?

Foto: AP

Voriorsi su imali pravi odgovor, revanširali su se Seltiksima za poraz u prvom duelu, nakon što su pretrpeli brejk u tom meču pred svojim navijačima, popularni "ratnici" su bili svesni da moraju brzo da se oporave, a upravo to su i uradili.

Utakmica je bila izuzetno neizvesna u prva 24 minuta, ali u trećoj četvrtini izabranici Stiva Kera su podigli nivo igre i napravili veliku razliku.

Domaćin je taj kvartal rešio u svoju korist rezultatom 35-14, i nakon toga nisu dopustili protivniku da se vrati. Konačni rezultat je bio 107-88, a serija se seli u "zeleni grad" sa rezultatom 1-1.

FOTO: Tanjug/AP

Momke iz San Franciska je predvodio Stef Kari koji je imao sjajno veče, ubacio je 29 poena, upisao 4 asistencije, i dodao 6 skokova, pratio ga je Džordan Pul koji je meč počeo sa klupe i imao 17 pogodaka, Klej Tompson se zaustavio na svega 11, što je zaista slabo za jednog šutera takvog kalibra. Jedini srpski predstavnik Nemanja Bjelica je "brojao" do 6, za 10 provedenih minuta na parketu.

Sa druge strane u sastavu Seltiksa Džejson Tejtum je "vukao" svoj tim sa 28 poena, međutim, njegov učinak nije bio dovoljan pre svega zbog slabe pomoći saigrača, samo su još dva košarkaša bila dvocifrena, Džejlen Braun i Derik Vajt koji su postigli 17, odnosno 12 koševa.

U šutu iza linije 7,24 ovi rivali su bili identični, postigli su po 15 trojki iz 37 pokušaja, ali Udokini puleni su podbacili u drugim parametrima. U šutu za 2 su bili loši procentualno, a i izgubljene lopte su bile veliki problem, "prodali" su čak 18.

Foto AP

Igrači Bostona mogu biti zadovoljni što se vraćaju u svoj dom sa brejkom, u prvom meču su igrači Golden Stejta sami sebe "zakopali" u poslednjoj deonici, i takvoj ekipi se to više ne može ponoviti.

U "TD Gardenu" će biti vrela atmosfera, to je jedan od najtežih gostovanja za bilo kog protivnika, ono što je najbitnije za Voriorse je to što su podigli samopouzdanje, a kada su u takvoj fazi, prosto ih je nemoguće zaustaviti.

Uskoro ćemo saznati da li će Boston postati apsolutni rekorder najjače lige na svetu sa 18 titula, ili će se u San Francisku piti pobednički šampanjac po 7. put u istoriji kluba. Najviše nas očekuje još pet mečeva, kako serija odmiče tako će i pritisak kod igrača rasti.

Naša procena za ovaj duel je da će gostujući sastav pružiti kvalitetnu partiju i da će vratiti prednost domaćeg terena.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,23)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)