Sprema se veliko slavlje u "zelenom gradu"!

M.M.

27. 05. 2022. u 14:24 >> 23:14

KOŠARKAŠI Bostona ugostiće Majami u šestoj utakmici finala Istočne konferencije.

Спрема се велико славље у зеленом граду!

Foto AP

Spektakl polako dostiže vrhunac, Seltiksi su napravili brejk i sada ih samo jedna pobeda deli od istorijskog uspeha.

Da li će večeras u "TD Gardenu" junaci "zelenog grada" postati šampioni Istočne konferencije, ujedno i 22. put u klupskoj istoriji? 

Udokini puleni imaju neverovatnu sezonu, pokazali su čvrst karakter i kada imaju svoju noć, deluju prosto nezaustavljivo.

Stanovnici Floride se još uvek nadaju da će njihov tim zavladati Istokom po 7. put, a da bi tako nešto napravili moraju vezati dve pobede, od kojih jedna mora biti "brejk" na vrućem terenu u Bostonu.

FOTO: Tanjug/AP

U prošlom meču smo videli Bostonovu dominaciju i neverovatnu odbranu "zelenih", primili su svega 80 poena, dok su ubacili 93.

Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 25 poena, a pratio ga je Džejson Tejtum koji je dodao 24, uz 12 skokova.

U poraženom taboru najbolji učinak je imao Bem Adebajo, 18 poena i 10 skokova, prva zvezda tima Džimi Batler je bio ispod svog proseka sa 13 pogodaka.

Izabranici Erika Spolstre su katastrofalno šutirali iza linije 7,24. Ispalili su 45 šuteva, a pogodili 7, što je svega 15%. 

Domaći igrači su prednjačili u skokovima u napadu, uhvatili su 19 lopti u odnosu na protivnikovih 6, međutim, sa ovakvim procentima, to im nije previše bilo od značaja.

Pobednik ove serije će u finalu ići na ekipu Golden Stejta koji je sinoć rešio u svoju korist seriju protiv Dalasa rezultatom 4:1.

Navijači Majamija sve nade polažu u to da se Džimi Batler "upali", bez njegove dobre igre ostatak ekipe ne može uraditi ništa protiv ovakvog rivala. Tandem Džejson Tejtum - Džejlen Braun je neverovatan, deluje izuzetno uigrano, a pritom u odbrani pružaju veliki doprinos.

Foto: AP

19.000 navijača će davati vetar u leđa svojim ljubimcima, pobednički šampanjac je spreman, svi se nadaju da će se večeras otvoriti, jer ukoliko se serija vrati na Floridu, više ništa neće biti isto.

Verujemo da će igrači Bostona još jednom pokazati kvalitet i da će se plasirati u veliko finale.

NAŠ TIP: H1 -4,5 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna