"ORLOVI" POKVARILI UTISAK NA KRAJU SEZONE: Današnji rivali blizu istorijskog uspeha

O. M.

23. 05. 2024. u 12:54

NEC Nijmegen je prošle nedelje ubedljivo završio regularnu sezonu pobedom od 4:1 protiv Almere Sitija i tako obezbedio šesto mesto i plasman u polufinale plej-ofa za Ligu Evrope. Prvi rival je Go ahed igls, a ako prođu prepreku u vidu najprijatnijeg iznenađenja lige ove sezone, čeka ih bolji iz dvomeča u kome se sastaju Utreht i Sparta.

ОРЛОВИ ПОКВАРИЛИ УТИСАК НА КРАЈУ СЕЗОНЕ: Данашњи ривали близу историјског успеха

Foto: Profimedia

NEC je završio samo jedno mesto niže od svog klupskog rekorda u Erediviziji, a takođe se našao u finalu Kupa po peti put u istoriji. Pored toga, NEC je postavio novi klupski rekord sa najviše postignutih golova u jednoj sezoni i izjednačio se sa najvećim brojem bodova u istoriji kluba sa ukupno 53.

Nedostaje samo evropska viza za završetak ove sezone koja je na putu da postane najuspešnija u istoriji kluba. Hendikep za NEC je odsustvo trenera Rogiera Majera, koji će morati da propusti ovu utakmicu zbog suspenzije.

Go ahed igls završili su seriju od šest mečeva bez pobede poslednjeg dana, pobedivši Volendam sa 2:1. "Orlovi" su ipak imali odličnu sezonu u celini i biće nagrađeni u četvrtak uveče svojim prvim mečom u evropskom plej-ofu u istoriji kluba.

Igrač koji je tome dao značajan doprinos sa sedam golova u svim takmičenjima je Sila Sov, rođen u Nijmegenu, koji se zimus vratio svojoj ljubavi iz detinjstva NEC-u.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,92)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)