ULOŽENI NOVAC SE NIJE ISPLATIO: Velikan ostao bez ijednog trofej ove sezone!

V.M.

10. 05. 2024. u 11:12

FUDABLERI Al Itihada razočaravajuću sezonu privode kraju, a danas će u okviru 31. kola saudijske Profesional lige ugostiti Al Itifak (20:00).

УЛОЖЕНИ НОВАЦ СЕ НИЈЕ ИСПЛАТИО: Великан остао без иједног трофеј ове сезоне!

Foto: Profimedia

Kada je početkom sezone doveo fudbalske velikane poput Benzeme, Kantea i Fabinja, Al Itihad je planirao da napadne popularnu ''tripletu'', ali to ne samo da se nije desilo već će ostati bez ijednog osvojenog trofeja.

Odmah na startu sezone je bilo turbulentno, novi igrači se nisu prilagodili fudbalskoj filozofiji Nuna Espirita Santa kojeg je to koštalo posla, ali na kraju se ispostavilo da greška nije bila u njemu jer ni argentinski stručnjak Marselo Galjardo nije uspeo da prodrma ekipu koja je debelo podbacila ako se pogleda individualni kvalitet igrača.

Ono što je posbeno loše za ''tigrove'' je to što su nekoliko kola pre kraja prvenstva peti na tabeli i u opasnosti su da ostanu bez učestvovanja u međunardonim takmičenjima iduće godine jer im četvrtoplasirani Al Tavon beži dva boda, odnosno trećeplasirani Al Ahli pet poena.

Što se tiče današnjeg meča, forma nije na strani domaćina koji je doživeo uzastopne poraze od Al Šababa i Abe (po 1:3), a generalno gledano na poslednjih pet utakmica je sakupio mizerna četiri boda.

Ništa bolje ne ide ni Al Itifaku čiji se projekat sa Stivenom Džerardom na klupi pokazao kao potpuni promašaj. Kod njih je situacija još gora i deveti su na tabeli. Poslednju pobedu su ostvarili pre više od mesec dana kada su savladali Al Rijad, a nakon toga su odigrali dve remija uz prošlonedeljni poraz od Al Feihe (1:2).

Al Itihad će danas biti bez Benzeme, Fabinja i startne defanzivne četvorke, a pod znakom pitanja je i najbolji strelac ekipa Hamdala, tako da prednost na današnjem duelu dajemo Al Itifaku na kojeg tipujemo duplu šansu.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?