NA SUĐENJU MIKI ALEKSIĆU SVEDOČILA ŠESTA OŠTEĆENA DEVOJKA: Plačući izašla iz studija i više se nije vratila

S. J. M.

20. 05. 2024. u 23:03

NAKON pauze od šest meseci zbog lošeg zdravlja okrivljenog Miroslava Mike Aleksića, u Višem sudu u Beogradu danas mu je nastavljeno suđenje, po optužbama za seksualna zlostavljanja sedam polaznica njegovog dramskog studija. U sudnici je svedočila J. V. (21), koja je Aleksića prijavila za nedozvoljene polne radnje, da je dodirivao po grudima i butinama i tražio da skine majicu 29. novembra 2020. godine. Njoj je sud dodelio status posebno osetljivog svedoka, pošto je tada imala 17 godina i za dva meseca u februaru je napunila 18 .

НА СУЂЕЊУ МИКИ АЛЕКСИЋУ СВЕДОЧИЛА ШЕСТА ОШТЕЋЕНА ДЕВОЈКА: Плачући изашла из студија и више се није вратила

Foto: P. Milovanović

Ona je odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića.

Ispričala je da je bila na času i da je Mika pozvao u kancelariju. Na pitanje da li je tada u razgovoru o tome da li hoće da upiše glumu bilo Mikinih seksualnih namera ili je nešto neprimereno iskazivao, J. V. je odgovorila da nije i da ona to u tom trenutku nije tako shvatala.

- Nisam primetila ništa što ima seksualnu konotaciju, nisam tako doživljavala Miku. Možda sam shvatila tek kada se završio čas, kada sam se osećala loše. I tokom samog fizičkog kontakta sam se osećala loše. Bila sam u šoku. Ne postoji druga reč, kojom bi opisala kako sam se osećala - kazala je J. V.

Na pitanje da li se uplašila i čega, rekla je da jeste, za sebe, da se osećala nemoćno, ali da to nije bilo novo osećanje za sve vreme bivstvovanja u toj grupi.

- Kada je neko autoritet sve radite da dobijete potvrdu autoriteta - kazala je oštećena.

Na pitanje zašto joj je bila potrebna potvrda autoriteta optuženog Aleksića, odgovorila je da je bio njen profesor, pedagog, da su ga poštovali i da im je bilo važno da im kaže da imaju talenta.

- Šta bi bilo da niste uradili to što vam je Aleksić rekao - pitao je branilac.

- Ne znam, ne bih se stavila u poziciju da to ne uradim - odgovorila je oštećena.

Kazala je da se osećala kao da nema mogućnost da napusti prostoriju.

- Postojala su vrata i objektivno sam mogla da izađem, ali nisam, jer sam osećala da nemam takvu opciju. Nisam se osećala da ja tu mogu da odlučujem o bilo čemu - kazala je J. V.

Nakon toga ona se vratila na čas na kojem je bila još možda 40 minuta i drugarici ispričala šta joj se dogodilo.

- Bila sam uplakana kada sam izašla iz kancelarije. To nisu videli svi, već samo oni iz moje grupe, koja je spremala scensku vežbu. Videli su mi suze u očima i pitali šta je bilo. I iz studija sam izašla plačući i nikada se više nisam vratila tamo - kazala je J. V. navodeći da nije znala da se ikome drugom dešavalo nešto slično.

Odgovarajući na pitanja kazala je da je oštećena Ivana Velinović bila sa njom u grupi, kada je J. V. bila drugi, a Ivana četvrti razred i da je bila prisutna kada je par puta Ivana pozivana sa časa u kancelariju.

- Nisam ništa tada primećivala, nismo se blisko poznavale, niti družile i nije mi ispričala šta joj se desilo - kazala je J. V. - Dva dana posle tog događaja koji mi se desio, zvala me Ivana. Ona je saznala, jer je to išlo od usta do usta i ispričao joj je brat jedne devojke iz grupe. Rekla mi je "čula sam da si imala neprijatnu situaciju, ja sada imam koronu, pa se vidimo kada prođe". Kako joj se ta korona odužila, uputila me na Milenu Radulović. Čule smo se, pričale i posle našle. Milena mi nije rekla šta se njoj dogodilo.

Kako kaže roditeljima je ispričala posle, jer nije odmah shvatala razmere tog događaja, koji joj se desio, već tek kada su joj njih dve objasnile da može da bude gore. Navela je i da je sa roditeljima podnela krivičnu prijavu protiv Aleksića 16.1.2021. godine i da pre i posle te prijave nije bila u policiji.

Na pitanje branioca Jakovljevića da je tog dana na "vacap" grupi prijatelja iz dramskog studija napisala da šeruju intervju Milene Radulović, ako imaju pameti, jer je ona zbog toga bila danima sa advokatima u policiji, J. V. je rekla da je ona to napisala da bi joj verovali, jer su svi hteli da nastave da idu na časove.

Na pitanja Jakovljevića da li je 2021. godine dolazila u sud i tužilaštvo i tražila da se oslobodi učešća u ovom postupku, J. V. je rekla da nije.

Sudije Zoran Božovića pitao je u čemu se osećala njena naročita poniženost za vreme spornog događaja, oštećena je odgovorila da je bilo samo sramota i da nije procesuirala osećanja o tom događaju. Na pitanje da li je pružila otpor, kazala je da nije.

ODBIJENA PITANjA

SUD je odbio pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića da li je J. V. sa Ivanom Velinović bila u kontaktu i u novembru 2020. godine, da li je učestvovala u snimanju dokumentarnog filma Marije Đikić, koja je tada dolazila u studio, da li je davala izjavu, da li ta izjava ima veze sa prijavom Mike, da li su i drugi davali izjave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone