"PLAVCI" GUBE BODOVE PROTIV NAJLOŠIJIH: Druga sezona zaredom bez Evrope bila bi ravna katastrofi za nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope

O. M.

15. 04. 2024. u 07:35

ČELSI će nastojati da produži niz neporaženosti u Premijer ligi na osam utakmica u ponedeljak kada ugosti Everton na svom "Stamford bridžu".

ПЛАВЦИ ГУБЕ БОДОВЕ ПРОТИВ НАЈЛОШИЈИХ: Друга сезона заредом без Европе била би равна катастрофи за некадашњег двоструког шампиона Европе

Foto: Profimedia

Londonski "plavci" su značajno poboljšali formu i stil igre, ali i dalje ispuštaju previše bodova. Imaju sedam utakmica bez poraza u ligi, ali su izgubili četiri boda u poslednje tri utakmice, "zahvaljujući" remijima protiv dve najlošije ekipe u ligi, Šefild junajteda i Barnlija.

Oni su trenutno deveti na tabeli sa 44 boda, šest manje od šestoplasirannog Njukasl junajteda koji im bežao samo dva da nisu prosuli bodove protiv Šefild junajteda i Barnlija, koji je usput rečeno celo drugo poluvreme  igrao sa desetoricom igrača i bez isključenog menadžera Kompanija.

Posle užasnog 12. mesta prošle sezone, "plavci" su dužni navijačima da izbore mesto u Evropi sledeće sezone. Dve sezone zaredom bez Evrope bila bi nezapamćena katastrofa za dvostrukog šampiona Evrope.

Ova jutakmica im je verovatno najlakša pre zastrašujućeg rasporeda jer će posle "karamela" igrati protiv Mančester sitija, Arsenala, Aston vile, Totenhema i Vest Hema. 

Svih poslednjih sedam utakmica završili su u igri "oba tima daju gol", a šest sa više od dva gola. Na svom terenu, Čelsi je doživeo samo jedan poraz od oktobra.

S druge strane, čini se da Everton u Premijer ligi može da pobedi samo ekipu Barnlija. Posle skoro četiri meseca i 13 kola uspeli su da ostvare tri bodfa i to u utakmici protiv pretposlednje ekipe na tabeli. Zanimljivo je da su pre te prethone pobede nad Barnlijem igrali protiv Čelsija i da su tada pobedili i "plavce".

Naravno da im je serija loših rezultata uticala i na plsman na tabeli, a nije pomoglo ni oduzimanje osam bodova zvog čega su šest kola pre kraja na samo dva boda iznade zone ispadanja i u borbi za opstanak, ali imaju i utakmicu manje. Veoma dobra stvar za njih je što će odigrati četiri od sedam preostaliih utakmica protiv direktnih rivala Brentforda, Lutona, Notingema i Šefild junajteda. Tri od ove četiri utakmice su na njihovom "Gudison parku".

U gostima, Everton je u nizu od osam utakmica bez pobede, a poslednja pobeda je već pomenuta protiv Barnlija sredinom decembra.

Ove sezone, Everton je sačuvao gol na četiri gostovanja (samo Arsenal ima više), ali nije uspeo da postigne gol u šest utakmica (najviše u ligi).

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave