ZVEZDA NA NAJTEŽEM ISPITU OD STARTA PROLEĆNOG DELA PRVENSTVA! TSC je ove sezone već pokazao da može da se nosi sa ''crveno-belima''

V.M.

02. 03. 2024. u 13:42 >> 13:42

U apsolutnom derbiju 23. kola Superlige Srbije fudbaleri TSC-a će ugostiti branioca titule, Crvenu zvezdu od 16 časova. Oba tima su odlično otvorila drugi deo sezone i sigurno je da nas očekuje zanimljiva utakmica na ''TSC areni''.

ЗВЕЗДА НА НАЈТЕЖЕМ ИСПИТУ ОД СТАРТА ПРОЛЕЋНОГ ДЕЛА ПРВЕНСТВА! ТСЦ је ове сезоне већ показао да може да се носи са црвено-белима

FOTO: M. Vukadinović

Iz godine u godinu, domaćini igraju sve bolji fudbal, dovode kvalitetniji igrači i ako ovako nastave mogli bi da pomrse račune večitim rivalima u skorijoj budućnosti.

Iako često znaj da pariraju najvećim konkurentima Crvenoj zvezdi i Partizanu i dođu do bodova u međusobnim duelima, problem TSC-a su kiksevi u duelima u kojima su favoriti.

Ipak, tih boljki nema na startu prolećnog dela sezone koju su idealno započeli, tri pobede u isto toliko utakmica. Rutinski su savladali IMT (2:0), a zatim Radnik (1:0) i Železničar (3:2).

Zbog tih odličnih rezultata usamili su se na trećoj poziciji izaostaju deset bodova za vodećim Partizanom.

Žarko Lazetić, trener domaćina, najavio je veliku borbu na današnjoj utakmici

- Najveća moguća utakmica koju možete u poslednje vreme da odigrate u Srbiji je protiv Crvene zvezde. Jedva čekamo. To je za nas veliki motiv i prilika da ponovo igramo sa njima. Očekujem dobru utakmicu sa naše strane, mislim da smo u dobrom momentu, uzeli smo devet bodova iz tri utakmice, što nam je i bio cilj. Iz kola u kolo smo unapređivali igru i bili sve bolji. Ako bude trebalo da se branimo, očekujem da se branimo svi, nas 10. Ako treba i dva autobusa ćemo da parkiramo. A kad budemo napadali želećemo da se nametnemo, želećemo loptu i znaćemo šta sa njom da uradimo - izjavio je Lazetić uoči derbija 23. kola.

Sa druge strane, Crvena zvezda se pod trenerskom palicom Vladana Milojevića vratila na prepoznatljivu pobedničku trasu i beleži odlične rezultate za vreme paklog rasporeda na otvaranju prolećnog dela prvenstva.

Bez većih problema savladal je Voždovac i Pazar, dok je u prošlom kolu prikazala još jednu sjajnu partiju protiv Čukaričkog pred svojim navijačima (3:0).

Poslednji ispit pred večiti derbi je onaj najteži, gostovanje TSC-u koji je odneo bod sa stadiona ''Rajko Mitić'' u prvom delu sezone (1:1), a i toga je svestan stručnjak crveno-belih, Vladan Milojević.

- Snaga ekipe TSC je baš u kolektivu. Poseduju dosta talentovanih, dobrih igrača, koji su kroz kontinuirani rad u prethodnom periodu sa gospodinom Lazetićem došli do nivoa igre koji je jako dobar, a to pokazuju i rezultati. Ne možemo da kažemo da je TSC ekipa koja zavisi samo od jednog igrača.

Sigurno je da će gostima na umu biti većiti derbi koji je na programu devetog marta, pogotovo jer se nalaze u velikoj borbi za titulu sa Partizanom koji trenutno ima bod više od njih, ali iskusni stručnjak je napomenuo da je maksimalno fokusiran na današnji duel sa TSC-om

- Mislim da svi koji me poznaju, znaju da mi je uvek najbitnija prva sledeća utakmica. Protiv TSC-a ćemo izaći u što jačem mogućem sastavu, ne obazirem se na kartone.

Što se tiče zdravstvene situacije, domaćini nemaju problema sa povredama, dok će ''crveno-beli'' biti bez Nedeljkovića, ali ono što ih raduje je povratak Aleksandra Kataija koji je otputovao sa ekipom u Bačku Topolu.

Očekujemo jedan veoma zanimljiv meč na ''TSC areni'' i verujemo da će kao i prvom delu sezone oba tim zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)