LEVERKUZEN JE BLIZU OSVAJANJA TITULE: Pobeda na današnjem duelu bi bila veliki korak ka prvoj ''salatari'' u istoriji kluba

V.M.

03. 03. 2024. u 07:45

AKTUELNI lider Bundeslige ima priliku da dodatno podeblja prednost u odnosu na Bajern ako danas slavi na gostovanju Kelnu na ''Rajn enerdži stadionu'' (15:30).

ЛЕВЕРКУЗЕН ЈЕ БЛИЗУ ОСВАЈАЊА ТИТУЛЕ: Победа на данашњем дуелу би била велики корак ка првој салатари у историји клуба

Foto: Profimedia

Deluje da se vladavini Bajerna u nemačkom fudbalu dugoj 11 godina polako bliži kraj. Bavarci su u petak napravili veliki kiks protiv Frajburga kada su u završnici meča ispustili gol prednosti i na kraju podelili plen rezultatom 2:2, jer su tako otvorili šansu Leverkuzenu da deset kola pre kraja pobedom na današnjem duelu ''podeblja'' prednost na čak deset bodova u odnosu na minehskog velikana.

Gosti su nikad bliže osvajanju prve titule u istoriji kluba, a glavni arhitetkta ovog uspeha trener Ćabi Alonso dobija hvalospeve širom evrospkih medija za fudbal koji igraju njegovi izabranici.

Dovoljno je reći da su neporaženi od samog starta sezone i vezali su čak 33 utakmice u svim takmičenjima bez poraza.

Proteklog vikenda su imali dosta težak test protiv Majnca, mučili su se da probiju niski blok nulfunera, ali greška golmana Centnera im je ''poklonila'' pobedu (2:1) koja im je mnogo značila u borbi za ''salataru''.

Tradicija danas neće biti na njihovoj strani jer su samo jedanput u poslednjih 11 godina ostvarili dve ligaške pobede  u istoj sezoni nad Kelnom kojeg su savladali sa 3:0 u prvom delu kampanje, ali ova sezone je specijalna za ''večne deveruše'' koje sa ogromnim samopouzdanjem dolaze na ''Rajn enerdži stadion''.

Sa druge strane, domaćin kuburi sa formom od samog starta Bundeslige i evidentno je da će se boriti za opstanak u završnom delu sezone.

Keln se trenutno nalazi na 16. mestu poziciji koja vodi u plej-aut i izgledno je da mu je to najbolje mesto koje može da zauzme s obzirom da mu Bohum koji je iznad njega na tabeli beži čak osam bodova.

Izabranici Tima Šulca su donekle podigli nivo igre u poslednjem vreme i na poslednjih pet utakmica upisali su po pobedu i poraz uz tri remija, ali moraće te nerešene utakmice da počnu pretvarati u trijumfe ako ne žele da se nađu u plej-autu.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Valdšmita i Uta, dok će kod gostiju meč propustiti Bonifejs i Artur.

Sve je na strani Leverkuzena i ne vidimo kako može da se ''spotakne'' u Kelnu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu