BORBA ZA BUNDESLIGU: Hanover se preporodio posle Nove godine

O. M.

16. 02. 2024. u 10:57

NOVO kolo u nemačkoj drugoj ligi, popularnoj Cvajti, otvara derbi između Hanovera i Grojter Firta.

БОРБА ЗА БУНДЕСЛИГУ: Хановер се препородио после Нове године

Foto: Profimedia

Susret ekipa koje zauzimaju peto, odnosno četvrto mesto zakazan je za 18 časova i 30 minuta na "Hajnc fon Hajden areni".

Hanover je posle kratke zimske pauze počeo da igra fudbal na najvišem nivou. Od Nove godine vezali su četiri utakmice bez poraza, sa tri pobede i jednim remijem.

Prošle nedelje su imali još jedan derbi koji su rešili u svoju korist, savladavši u veoma uzbudljivom meču Hamburger sa 4:3. Vodili su sa 2:0 i 3:1, ali su do pobede morali da dođu tek u osmom minutu nadoknade i to nakon što su "rothozne" ostale sa igračem manje. 

Pre toga su na svom terenu savladali Hanzu i Nirnberg.

Izgleda da je Firt zapao u malu kriu pošto je posle tri pobede vezao dva poraza. Imaju bod više od Hanovera, ali postižu mnogo manje golova od svog sledećeg protivnika. Zapravo, samo šest timova u ligi je postiglo manje golova od "zelenih" i ta efikasnost će ih skupo koštati ako je ubrzo ne reše.

U prošlom kolu, Furt je dočekao Hertu na svom stadionu i izgubio sa 2:1, a pre toga se sa gostovanja Sent Pauliju vratio prsaznih šaka (2:3). Uprkos ova dva poraza, Firt je i dalje u najboljoj formi u ligi računajući poslednjih deset koa u kojima je osvojio 20 bodova, koliko i Holštajn Kil.

Međusobni skor je na strani Hanovera u poslednje vreme. Pobedili su u prvom susretu sezone u gostima sa 3:1, a Firt nema pobedu protiv njih od novembra 2020. godine.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,15)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)