"ORLOVI" MOGU I MORAJU BOLJE: Majnc vezao čak šest remija u gostima

O. M.

26. 01. 2024. u 08:40

AJNTRAHT iz Frankfurta dočekuje ekipu Majnca u utakmici 19. kola nemačke Bundeslige.

ОРЛОВИ МОГУ И МОРАЈУ БОЉЕ: Мајнц везао чак шест ремија у гостима

Foto: Profimedia

Dve ekipe ukrstiće koplja na legendarnom "Valdstadionu" od 20 časova i 30 minuta.

Domaći "orlovi" su šesti na tabeli sa 28 bodova, pet manje od petoplasirane Borusije iz Dortmunda.

S druge strane, gosti iz Majnca su u zoni ispadanja, tačnije na 16. mestu koje vodi u baraž za popunu Bundeslige sa trećepalsiranom ekipom "vajte", ali treba reći da "nulfunferi" imaju isti broj bodova kao i dve poslednje plasirane ekipe, Darmštat i Keln, koji doduše imaju po utakmicu više.

Darmštat je, zahvaljujući najlošijoj gol-razlici poslednji, a upravo ova ekipa je proteklog vikenda iznenadila Ajntraht i uzela mu bod. Bilo je 2:2 na kraju ovog "derbija Hesena", iako su gosti vodili sa 2:0, a izjednačenje "fenjerašu" doneo je u petom minutu naoknade Austrijanac Kristof Klarer, kome je to bio prvi gol u dresu Darmštata.

Ovaj rezultat bio je veliko razočarenje za sve u Ajntrahtu, naročito posle velike i ubedljive, a što je važnije od svega i više nego zaslužene pobede od 5:1 nad jedanaestostrukim uzastopnim šampionom Nemačke Bajernom iz Minhena.

Zato će fudbaleri učiniti sve da poprave utisak pred svojim navijačima, a samopouzdanje im uliva podatak da Ajntraht, koji ima treću najbolju odbranu u ligi na svom terenu, nije izgubio kod kuće sedam poslednjih duela sa Majncom.

"Orlovi" primaju samo gol po utakmici na "Valdstadionu", a jedini poraz u sezoni ovde su doživeli pre dva meseca kada ih je golovima Denisa Undava sa 2:1 pobedio Štutgart.

Fudbaleri Majnca u ovaj meč ulaze odmorni pošto je njihova utakmica prethodnog kola, protiv Union Berlina, odložena zbog loših vremenskih uslova.

Majnc nema pobedu u poslednjih sedam takmičarskih utakmica, od neočekivanog trijumfa 2:0 protiv Red bul Lajpciga početkom novembra. Pre dve nedelje odigrali su 1_1 sa Volfsburgom.

Problem Majnca je loš napad. Samo je Keln (11) postigao manje golova od ove ekipe (14) u dosadašnjem toku Bundeslige. Novi rener Jan Sievert je već pod velim pritiskom zbog takve igre. 

Inače, Majnc je jedina ekipa u Bundesligi koja nema pobedu na strani, a zanimljivo je da je posle tri poraza na startu, Sivertov tim vezao čak šest nerešenih u gostima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)