"HRABRI RATNICI" DOŽIVELI OTREŽNJENJE: Istoriju su već ispisali, ali daleko je druga faza

O. M.

24. 01. 2024. u 13:30

NAMIBIJA i Mali sastaju se u trećem kolu grupe E na Afričkom kupu nacija. Utakmcia se igra od 18 časova.

ХРАБРИ РАТНИЦИ ДОЖИВЕЛИ ОТРЕЖЊЕЊЕ: Историју су већ исписали, али далеко је друга фаза

FOTO: EPA

Za samo nekoliko dana, namibijski " neustrašivi ratnici" prošli su put od sjaja do očaja. U prvom kolu su zagorčali život večitom favoritu iz senke na afričkim fudbalskim šampionatima, Tunisu, da bi u drugom pretrpeli rezultatsku katastrofu od komšija iz Južne Afrike.

Tako će u trećem kolu tražiti istorijski uspeh, plasman u osminu finala, za šta će im verovatno biti potreban remi protiv selekcije koja je već obezbedila prolaz. U slučaju da izgubi, sudbina Namibije zavisiće od druge utakmice u grupi u kojoj Tunis ima priliku da pobedom nad Južnom Afrikom anulira kiks iz prvog kola, ali i od raspleta u grupi F gde se Zambija, DR Kongo i Tanzanija bore za prolaz pored već sigurnog Maroka.

Namibija je u tri dosadašnja nastupa na završnici AFKON-a ukupno osvojila dva boda tako da je ova selekcija Kolina Bendžamina već ušla u istoriji zemlje, a korak dalje bio bi nešto što verovatno ni najveći optimisti nisu očekivali. 

"Hrabri ratnici" nisu pretrpeli vezane poraze u poslednjih 18 utakmica što im daje nadu da će ostati neporaženi protiv Malija, iako su međusobni susreti na strani "orlova". Pobedili su oba puta u kvlaifikacijama za prethodni Afkon, 2:1 u Namibiji i 1:0 u Bamaku.

Maliju je već zagarantovano mesto među prva tri posle pomenutog remija sa Tunisom i sigurno će biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe (treći su samo ako ovde izgube a Tunis pobedi Južnu Afriku sa tri razlike).

"Orlovi" nisu izgubili deset utakmica zaredom, a od oktobra 2022. godine ova reprezentacija nije primila više od dva gola na utakmici. Tu se ne računa "Prvenstvo afričkih nacija", turnir na kome pravo nastupa imaju samo igrači iz domaćih liga.

NAŠ PREDLOG: Namibija - Mali 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)