"SOKOLOVI" BEŽE SA DNA: Novi superligaš se nije proslavio do sada

O. M.

05. 01. 2024. u 12:23

GAZIJANTEP dočekuje Pendikspor u prvoj utakmici 19. kola turske Superlige.

СОКОЛОВИ БЕЖЕ СА ДНА: Нови суперлигаш се није прославио до сада

FOTO: Profimedia

Obe ekipe su u borbi za opstanak, s tim što je tim naših Lazara Markovića i Marka Jevtovića u nešto boljoj poziciji jer je iznad "crvene linije". Tome je u poslednje vreme doprineo i Marković koji je golom i asistencijom protiv Adane Demirspora bio najzaslužniji što je izbegnut poraz u utakmici protiv ekipe iz gornjeg doma Superlige (2:2).

Bio je to prvi remi "sokolova" u sezoni posle pet pobeda i deset poraza, a nakon njega usledio je trijumf nad Karagumrukom (3:0) u gostima. Bila je to prva pobeda posle četiri utakmice posta i ekipa je sada na 15. mestu sa 19 bodova. Nova pobeda mogla bi da ih vine čak u sredinu tabele pošto im desetoplasirani Sivaspor beži samo dva boda.

Debitant u Superligi Pendikspor nije u dosadašnjem delu prvenstva pokazao da mu je mesto u elitnom razredu turskog fudbala, osim možda u periodu od sredine oktobra do sredine novrembra, kada je na četiri utakmice ostvario tri pobede, jedine u eliti do sada, uz ubedljiv poraz od Fenerbahčea (0:5). Dve od te tri pobede ostvarili su u gostima gde su uspešniji nego na svom terenu.

Najveći problem Pendikspora ove sezone je odbrana koja je poklekla 39 puta. Primera radi, ova ekipa postigla je isti broj golova, 18, kao Karagumruk koji ima samo tri boda više, ali je primio više nego dvostruko manje golova, takođe 18.

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 2,40)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu