BARSELONA PROSIPA BODOVE U GOSTIMA: Las Palmas ima drugu najbolju odbranu u La ligi

O. M.

04. 01. 2024. u 09:25

BARSELONA će u prvoj utakmici u novoj godini gostovati Las Palmasu u okviru devetnaestog kola španske La lige. Meč je zakazan za 21 čas i 30 minuta na stadionu "Gran Kanarija".

БАРСЕЛОНА ПРОСИПА БОДОВЕ У ГОСТИМА: Лас Палмас има другу најбољу одбрану у Ла лиги

FOTO: Tanjug/AP

Šampion Španije igra katastrofalno loše u poslednje vreme. Od pobede protiv Atletiko Madrida 3. decembra ostvarili su samo jednu pobedi i jedan remi, uz tri poraza. Jedinu pobedu u tom periodu izabranici Ćavija Ernandesa ostvarili su protiv najslabijeg tima u ligi Almerije i to na jedvite jade 3:2, golom Serhija Roberta u 84. minutu.

Barselona je grupnu fazu Lige šampiona završila kao prvoplasirana, što je bilo i očekivano s obzirom na reputaciju kluba, ali je u poslednjem kolu izgubila od Antverpena kome je to bila jedina pobeda i jedini bodovi u debitantskoj sezoni najjačeg klupskog takmičenja Evrope. Tim iz Katalonije će za protivnika u osmini finala imati aktuelnog šampiona Italije Napoli, a taj sudar dva posrnula giganta očekuje nas u februaru.

Trenutno, sa utakmicom manje, Barselona zaostaje čak deset bodova za vodećim tandemom Real Madrid-Đirona. Kataloncima je potrebno da osvoje bar bod danas kako bi prvi deo sezone u La ligi završili na trećem mestu, jer u slučaju poraza Bilbao bi pobedom protiv Sevilje mogao da ih pretekne, dok bi Atletiko Madrid, uprkos svom porazu od Đirone, ostao iznad šampiona na osnovu bolje gol-razlike, iako će se na kraju sezone plasman određivati prema međusobnim susretima, a Barsa je u tom segmentu bolja od "jorgandžija", bar za sada (pobedili su sa 1:0 na Monžuiku). 

Barselona je ove sezone oba poraza doživela kod kuće, ali su u gostima, iako još uvek neporaženi, vrlo neubedljivi. Na osam utakmica skupili su 14 bodova od mogućih 24, jer su čak pet puta igrali nerešeno.

Razlog tome su nešto slabije utakmice u gostima, kao i činjenica da je ekipa Katalonije na osam mečeva u gostima zabeležila tri pobede i pet remija. Najveće razočarenje je svakako remi sa Granadom kada je bilo 2:2, a Barselona je do boda stigla u 89. minutu.

Donekle olakšavajuća okolnost za Ćavija i njegove pulene je duga lista povređenih igrača na kojoj se trenutno nalaze Gavi, Alonso, Martinez i ter Stegen.

Las Palmas može da bude zadovoljan učinkom u dosadašnjem delu šampionata, s obzirom na to da se pre ovog kola nalazi na desetom mestu na tabeli, sa 25 osvojenih bodova. Cilj ekipe sa Kanarskih ostrva je opstanak, a od crvene zone udaljeni su trenutno deset bodova.

Zanimljivo je da su "žuti" trenutno druga najbolja odbrana u ligi sa samo 15 primljenih golova, ali im je napad slabija strana jer su samo 15 golova i postigli. Manje, 14 na kontu ima samo Kadiz koji je prvi ispod crte.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!