ZRINJSKI SE NIJE OBRUKAO U LIGI KONFERENCIJA: Bivši šampion Evrope spušta zavesu na evropsku avanturu "plemića"

O. M.

14. 12. 2023. u 11:51

ŠAMPION Bosne i Hercegovine Zrinjski dočekuje Aston vilu u šestom kolu Lige konferencija. Utakmica se igra na stadionu pod Bijelim brijegom od 18 časova i 45 minuta.

ЗРИЊСКИ СЕ НИЈЕ ОБРУКАО У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА: Бивши шампион Европе спушта завесу на европску авантуру племића

FOTO: Profimedia

Zrinjski će ovom utakmicom završiti prvi nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a završiće i svoju ovosezonsku evropsku priču jer ne može da stigne drugoplasiranu Legiju.

Poljacima je protiv Alkmara dovoljan i poraz od jednog gola razlike za drugo mesto, a za to je zaslužan upravo Zrinjski koji je u prvom kolu uzeo sva tri boda holandskoj ekipi posle epskog preokreta i pobede od 4:3 kojom su "plemići" nadoknadili minus od tri gola.

To je ostala jedina pobeda i jedini bodovi mostarske ekipe u prvom nastupu nekog bosanskog kluba u evrokupovima, bar do danas kada imaju priliku da ugoste nekadašnjeg šampiona Evrope Aston vilu.

Vila trenutno igra možda i najbolji fudbal u Evropi, što je potvrdio i trener Zrinjskog Mario Ivanković pred duel u Mostaru. Ali ekipa Unaja Emerija mnogo bolje igra kod kuće nego na strani. 

Zrinjski je u uvertiri ovog meča savladao Široki brijeg u gostima sa 2:0, u 17. kolu Premijer lige BiH, čime je prekinuo mini-seriju od dva poraza. Prethodno je šampion posrnuo protiv Zvijezde kojoj je to bila tek druga pobeda u sezoni.

S druge strane, Aston vila u Mostar dolazi posle dve velike pobede, protiv Mančester sitija i Arsenala. Ekipa iz Birmingema je posle 16 kola treća na tabeli sa dva boda manje od lidera Liverpula.

NAŠ PREDLOG: 2&2-6 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)