POSLEDNJE KOLO U NORVEŠKOJ: Bitka za Ligu konferencija u troje

O. M.

03. 12. 2023. u 13:08

U NORVEŠKOJ se igra poslednje kolo a jedna od zanimljivijih utakmica na programu je od 17 časova u Stavangeru gde domaći viking dočekuje Rozenborg.

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО У НОРВЕШКОЈ: Битка за Лигу конференција у троје

Profimedia

Viking je veći deo sezone bio u trci za šampionsku titulu, ali je zbog loših rezultata od početka oktobra ispao iz konkurencije. Posle 23. kola bili su ravnopravan rival sa liderom Bodom, ali je u narednih pet kola zabeležio čak četiri poraza i jedan remi.

 Domaći tim bori se sada za mesto u Ligi konferencija, a najveći konkurent mu je Tromzo koji ima bod više i teško gostovanje Valerengi koju samo pobeda može da zadrži u Elitseriji. Tu je i Bran, koji ima dva boda više i gostuje nezainteresovanom Stromsgodsetu.

Gigant norveškog fudbala godinama Rozenborg godinama je već senka onog tima koji je bio redovan učesnik Lige šampiona. Rozenborg je poslednju titulu osvojio 2018. godine, a najbliže vrhu bili su prošle godine kada su završili kao treći što im je donelo i kvalifikacije za Ligu konferencija, ali nisu stigli dalje od drugog kola gde ih je zaustavio škotski Harts. 

Ove sezone zadovoljili su se borbom za opstanak pa će tek drugi put u poslednje 33 godine ostati bez učešća u Evropi, pošto su ispali i u drugom kolu Kupa od trećeligaša Blinka.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,68)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!