JUNAJTED U GROTLU ''SENT DŽEJMSIS PARKA'': Ten Hagova četa juri petu uzastopnu premijerligašku pobedu u gostima

V.M.

02. 12. 2023. u 12:47 >> 12:47

U jednom od derbija 14. kola najjage fudablske lige na svetu, fudbaleri Njukasla će ugostiti Mančester junajted (21:00).

ЈУНАЈТЕД У ГРОТЛУ СЕНТ ЏЕЈМСИС ПАРКА: Тен Хагова чета јури пету узастопну премијерлигашку победу у гостима

FOTO: EPA

Ovo će biti duel ekipa koje se nalazi na ivici plasmanu u top 4, što je i njihov cilj ove sezone. U boljoj situaciji je Junajted koji je trenutno šesti sa 24 osvojena boda, četiri manje od četvroplasirane Vile, dok je Njukasl nešto slabiji sa 23 osvojena boda.

Igranje u Ligi šampiona je donekle oštetilo nastupe večerašnjih rivala u Premijer ligi, pošto su često prosipali bodove nakon nastupa u najjačem evrospkom takmičenju u kojem su ponovo igrali sredinom nedelje.

Fudbaleri Njukasla su bili nadomak istorijskog trijumfa nad PSŽ-om u Parizu koji bi im omogoućio da trijumfom nad Milanom u poslednjem kolu zaigraju u nokaut fazi takmičenja, ali u najmanju ruku sumnjiv penal je dosuđen za ''svece'' u završnici meča koji je Kilijan Mbape pretvorio u gol i tako sačuvao svoj tim na drugom mestu pred poslednje kolu (1:1).

Sa druge strane, Junajted je vodio sa 3:1 protiv Galate u Istanbulu, ali nakon par upitnih izmena Erika ten Haga i velikih kikseveva Andrea Onane turski predstavnik je poravnao na 3:3 i očekuje nas velika borba za drugo mesto u tabeli ''A'' jer ono trenutno pripada Kopenhagenu koji ima pet bodova, dok pomenuti rivali imaju po osvojen poen manje, mada vredi istaći da Galata ima bolji međusboni duel sa Junajtedom.

Ipak, povratak na terene Premijer lige bi trebao da prija obema ekipama jer tu igraju svoj najbolji fudbal. Pogotovo Njukasl koji na ''Sent Džejmsis parku'' nastupa fenomenalno i nalazi se u seriji od pet vezanih trijumfa pred svojim navijačima.

To je na svojoj koži najbolje osetio Čelsi koji je proteklog kola ubedljivo poražen sa 4:1 na severu Engleske, a može se reći da su ''svrake'' na tom meču pružile jednu od najboljih partija ove sezone.

Veliki doprinos tome ide Aleksandru Isaku koji se vratio nakon odležane povrede i sa prvim pogotkom na meču je odmah pokazao koliko znači svom timu.

Sa druge strane, Junajted je takođe odigrao jedan od svojih boljih mečeva kada je savladao Everton sa 3:0 na ''Gudisonu'' proteklog vikenda, a svi su bili u senci Alehandra Garanača koji je postigao prelep gol za 1:0 kada je makazicama matirao Pikforda i tako istakao kandidaturu za pogodak godine u Premijer ligi.

Iako trpi dosta kritike zbog slabih izdanja negove ekipe, četa Erika ten Haga je nanizala četiri pobede u gostima u Premijer ligi i ako do došli do pete to bi ostvarili po prvi put da su to učinili još od 2020. godine.

Oba menadžera imaju velike glavobolje zbog brojnih izostanaka igrača.

Domaćini će biti bez Botmana, Tonalija, Barnsa, Viloka, Vilsona, Marfija, Targeta, Burna, Andersona i Mankilja.

Kod gosta će izostati Maunt, Kazemiro, Dialo, Eriksen, Evans, Malasija, Martinez i Sančo.

Njukasl je već pobedio Juanajted ove sezone u Liga kupu sa 3:0, a mi verujemo da će to uraditi ponovo na ''Sent Džejmsis parku''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,99)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!