VREME JE ZA OSVETU: Italijani nikako da reše enigmu zvanu "Severna Makedonija"

O. M.

17. 11. 2023. u 15:22 >> 15:22

ŠAMPION Evrope Italija nalazi se na ivici eliminacije i moglo bi lako da se desi da se i ne nađe na završnom turniru u Nemačkoj sledeće godine.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОСВЕТУ: Италијани никако да реше енигму звану Северна Македонија

FOTO: Tanjug

Kako bi to sprečili "azuri" moraju da ostanu neporaženi na "gostovanju" Ukrajini u poslednjem kolu, ali i da prethodno pobede Severnu Makedoniju, koja im nije baš olakšavala život u poslednjih nekoliko međusobnih susreta. Ako ne pobedi večeras, Italija će morati da pobedi kroz tri dana na Baj Areni u Leverkuzenu, gde će je Ukrajina ugostiti.

"Vreme je za osvetu" može se ovih dana čuti iz grla miliona Italijana koji nisu pobedili naše južne susede u poslednje tri utakmice. Svi još pamte onaj baraž za Mundijal kada su "risovi" izbacili favorizovane "azure" pre nego što je i njih eliminisao Ronaldov Portugal u finalu. 

Prvi put se "vreme je za osvetu" čulo pre nešto više od dva meseca kada je Italija gostovala u Skoplju. I počelo je u tom pravcu, pošto je Ćiro Imobile doneo prednost izabranicima Lučana Spaletija u 47. minutu. I trajalo je likovanje Italijana sve do 81. minuta kada je Enis Bardi doneo izjednačenje i poslao u očaj Italijane. Spaleti nije bio srećan, bio je to njegov debi na klupi "azura" kao 54. selektora.

Inače, Italija je i jedinu pobedu nad Severnom, tada bez ovog prefiksa, Makedonijom ostvarila u prvom međusobnom susretu, a i tada su "azuri" do pobede stigli u zaustavnom vremenu. Gubili su sa 2:1 do 75. minuta kada je Imobile izjednačio, da bi isti igrač doneo pobedu u četvrtom minutu nadoknade. 

Severna Makedonija je pre ovog meča na četvrtom mestu na tabeli, sa sedam osvojenih bodova, šest manje od drugoplasirane Ukrajine. Iako naši južni susedi imaju šansu (doduše u domenu teorije - ako oni pobede i Italiju i Englesku, a Italija savlada Ukrajinu) da na kraju takmičenja budu bodovno izjednačeni sa Ukrajinom i Italijom, to im ne bi donelo plasman u Nemačku jer bi, zbog dva poraza od Ukrajine i remija u prvoj utakmici sa Italijom, bili najlošiji na mini-tabeli.

To znači da će Makedonci dugo žaliti zbog prilike prokockane u trećem kolu kada su ispustili prednost od 2:0 protiv Ukrajine koja je preokrenula na 3:2. Da im je to odmah bilo jasno videlo se u narednoj utakmici kada su primili sedam golova od Engleske.

Makedonija je sa poslednjih pet gostovanja donela samo tri boda i to iz pobede na Malti. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!