PARTIZAN ZA NASTAVAK POBEDONOSNE SERIJE: "Plavi golubovi" su iznenadili TSC i Vojvodinu, ali im sa beogradskim ekipama ne ide

O. M.

20. 10. 2023. u 10:46 >> 10:46

LIDER fudbalskog šampionata Srbije Partizan gostuje u Subotici ekipi Spartaka, u trećoj utakmici 12. kola Superlige. Meč se igra od 20 časova na Gradskom stadionu.

ПАРТИЗАН ЗА НАСТАВАК ПОБЕДОНОСНЕ СЕРИЈЕ: Плави голубови су изненадили ТСЦ и Војводину, али им са београдским екипама не иде

M. Vukadinović

Partizan je sezonu počeo kontroverznim remijem sa TSC-om u Bačkoj Topoli. Ta utakmica završena je rezultatom 3:3 i jedina je u aktuelnoj sezoni Superlige u kojoj "crno-beli" nisu odneli pobedu. Osam puta su pobeđivali u prvenstvu i zasluženo zaposeli čelo tabele, ali su utisak pokvarili lošim izdanjima u Evropi, gde su pretrpeli čak tri poraza, od Bakua jedan i od Nordsjelanda dva. 

Uprkos gotovo savršenom skoru, nije sve išlo kao po loju ni u prvenstvu. U duelima sa Radnikom, IMT-om i Železničarom parni valjak je u završnici dolazio do preokreta, iako je tokom većeg dela tih mečeva imao rezultatski minus.

Partizan ima 25 osvojenih bodova iz devet utakmica, četiri više od večitog rivala Crvene zvezde i pet više od TSC-a koji je u poslednja dva kola posustao iako je do tada bio bodovno poravnat sa crno-belima. Ekipa iz Bačke Topole je u prošlom kolu poražena upravo od Spartaka u derbiju Severne Bačke (0:2).

"Plavi golubovi" će ovom utakmicom završiti sa "teškim protivnicima" pošto su već igrali sa Zvezdom, TSC-om, Čukaričkim i Vojvodinom. Iz dosadašnje četiri utakmice s ovim rivalima skupili su šest bodova (pobede od po 2:0 nad TSC-om i Vojvodinom), što je samo jedan manje nego što su prošle sezone skupili u deset utakmica protiv pet najboljih ekipa Srbije.

Od Partizana su u februaru izgubili sa 2:1 u Subotici, ali su zato početkom novembra prošle godine u Humskoj pobedili sa 1:0, golom Luke Bijelovića u 86. minutu. Poslednju pobedu nad večerašnjim rivalom u Subotici ostvarili su 2020. godine juna meseca kada su dva puta stizali vođstvo gostiju, a na kraju uspeli i da ga prestignu (3:2).

Spartak zaostaje deset bodova za Partizanom, uz odigranu utakmicu više. Prošle sezone je posle deset kola imao 13 bodova na kontu, dva manje nego sada, ali su u narednih 20 kola osvojili samo 12, zbog čega su morali da igraju plej-aut.

Zanimljivo je da Spartak posle deset kola nije odigrao nijednu nerešenu utakmicu u Superligi Srbije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini