MITAR VODI SRBIJU NA EURO: Sjajni centarfor ne prestaje da trese mreže ove sezone

V.M.

20. 10. 2023. u 09:38 >> 09:38

U prvoj utakmici desetog kola prvenstva Saudijske Arabije, Al Hilal će ugostiti Al Halidž (20.00).

МИТАР ВОДИ СРБИЈУ НА ЕУРО: Сјајни центарфор не престаје да тресе мреже ове сезоне

Foto: Profimedia

Aleksandar Mitrović je pre nekoliko dana sa dva gola u pobedi protiv Crne Gore (3:1) maltene odveo Srbiju na Euro jer je našoj selekciji sada potreban samo bod protiv Bugara u poslednjem kolu kako bi po prvi put zaigrali na Evropskom prvenstvu u 21. veku.

Sjajni centarfor je prvo sjajnim udarcem spoljnom sa ivice kaznenog prostora doveo ''orlove'' u prednost, a zatim je na dodavanje Tadića postigao ključan gol koji je ponovo doveo Srbiju u prednost nakon što je Jovetić poravnao rezultat.

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije je ponovo pokazao klasu kada je to bilo najbitnije, a sada će to pokušati da uradi i u dresu Al Hilala za koji nije postigao gol na poslednje dve ligaške utakmice.

Generalno gledano, od kada je letos došao Mitrović je na deset utakmica sedam puta tresao mrežu, a uz to je podelio dve asistencija tako da se dobrano isplatio azijskom velikanu.

Pored njega, ''plavi talas'' je pojačala plejada zvezda evropskog fudbala, a listu svakako predvodi jedan od najboljih fudbalera 21. veka Nejmar, a tu su još Sergej Milinković Savić, Ruvben Neveš, Kulibali, Bonu...

Kao arhitekta koji bi trebao da ''sklopi kockice'' doveden je Portugalac Žorž Žezus za kojeg se može reći da radi sjajan posao jer domaćin ne zna za poraz u uvodnih devet kola prvenstva i sa 23 osvojena boda zauzima prvo mesto na tabeli.

Današnji rival biće mu Al Halidž koji igra promenljivo ove sezone. Sakupio je devet poena do sada i zauzima 11. poziciju sa negativnom gol-razlikom, 9:14.

Gosti imaju određene napadačke probleme, a to su posebno istakli na poslednje dve utakmice pred reprezentativnu pauzu jer protiv Damaka (0:2) i Al Raeda (0:0) nisu postigli gol.

Al Hilal je večerašnjeg rivala porazio na minulih osam međusobnih duela, a mi verujemo da će se ta pobednička serija nastaviti i očekujemo novi rutinski trijumf ''plavog talasa''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona