DIREKTNA BORBA ZA PLASMAN NA EURO: Mogu li Heleni da iznenade Holanđane?

V.M.

16. 10. 2023. u 11:05 >> 11:05

RIVALI za drugo mesto u grupi ''B'' ukrstiće koplja na ''OPAP areni'', gde će Grčka dočekati Holandiju (20.45).

ДИРЕКТНА БОРБА ЗА ПЛАСМАН НА ЕУРО: Могу ли Хелени да изненаде Холанђане?

EPA

Biće veoma zanimljivo u samoj završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi ''B''. Francuska je zasigurno prva i sa maksimalnih 18 bodova čekirala je vizu za Nemačku, dok će se za drugo mesto boriti današnji rivali. Trenutno je u prednosti Grčka koja je druga i ima tri poena više od Holandije, ali je odigrala meč više od ''lala'' tako da će biti jako neizvesno do samog kraja.

Grčka je sve bliže prvom nastupu na Euru od plasmana u četvrtfinale 2012. godine, pre kojeg je odbrana njihove istorijske krune iz 2004. završena ispadanjem u grupnoj fazi 2008. godine.

Heleni su pre par dana gostovali u Dablinu gde su uspeli da ponove uspeh od pre četiri meseca kada su savladali Irce (2:1). Sada su bili ubedljiviji slavivši sa 2:0, bilo je neizvesno u prvih 20 minuta dok je Irska pretila i čak pogodila stativu preko Evana Fergusona, ali Grčka je ubrzo preuzela kontrolu meča i trijumfovala pogocima Jakumakisa i Masurasa.

Domaćinima direktan plasman jedino garantuje pobeda od četiri gola razlike (Holandija slavila 3:0 u petom kolu), a ako ne uspeju da osiguraju plasman na Euro preko kvalifikacija, imaće novu šansu u plej-ofu zbog dobrih igara u Ligi nacija.

Nepoželjno obilje povreda poremetilo je holandske pripreme za gostovanje Francuske u Amsterdamu u petak, ali čak i potpuno spreman sastav bi imao problema da zaustavi fenomenalnog Kilijana Mbapea koji se sa dva gola pobrinuo da ''galski petlovi'' osvoje sva tri boda (1:2).

Mbape je tako ućutkao Ronalda Kuman koji je kritikovao Francuza nakon neuspeha PSŽ-a na ''Sent Džejmsis parku'', a taj poraz je Holanđane spustio na treću poziciju tabele grupe ''B'', mada su im pored večerašnjeg duela ostali mečevi sa fenjerašima Irskom i Gibraltarom.

Kao što je slučaj sa Grčkom, gosti će takođe moći da se oslone na plej-of ako ne uspeju da se plasiraju u Nemačku preko kvalifikacija, ali sigurno je da će želeti da završe posao večeras gde bi im i bod uz pobede na poslednja dva meča garantovao mesto na Evropskom prvenstvu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,96)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)